Търсачката Bing прогнозира кои ще са големите победители на наградите Оскар
Секция: Шоубизнес
22 Февруари 2019 13:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Търсачката Bing прогнозира кои ще са големите победители на наградите Оскар

/КРОСС/ Търсачката Bing на "Майкрософт" прогнозира, че "Рома" на режисьора Алфонсо Куарон ще спечели Оскар за най-добър филм на церемонията в неделя, съобщи Контактмюзик.

Търсачката на "Майкрософт" ползва алгоритъм, за да предскаже победителите. Той дава 23 процента вероятност заснетият от Куарон филм на Netflix с участието Ялица Апарисио да спечели позлатената статуетка.

"Рома" е също претендент да спечели отличието за най-добър режисьор. Според алгоритъма, вероятността да победи в тази категория е 79 процента.

Bing освен това прогнозира, че "Рома" ще спечели най-много Оскари, защото е основен претендент в 4 категории - за най-добър филм (23 процента вероятност), най-добър режисьор (79 процента), най-добър чуждоезичен филм (83 процента) и операторско майсторство (51 процента).
 
Прогнозира се също, че "Фаворитката" на Йоргос Лантимос ще спечели три награди Оскар - за оригинален сценарий (35 процента вероятност), костюми (32 процента) и сценография (36 процента).

Шансът превъплъщението на Рами Малек в образа на Фреди Меркюри в "Бохемска рапсодия" да му донесе Оскар за най-добър актьор пък е 42 процента.

Глен Клоуз е основен претендент за приза за най-добра актриса за ролята си в "Съпругата" - вероятността да спечели надпреварата в тази категория е 34 процента. Клоуз е следвана от спечелилата Златен глобус за най-добра актриса в мюзикъл или комедия Оливия Колман, за която вероятността да го стори е 32 процента. Колман е звезда от "Фаворитката".

"Shallow" на Лейди Гага и Брадли Купър от филма "Роди се звезда" стана хит в чартовете и шансът да спечели Оскар за най-добра оригинална песен е 73 процента.
 
"All the Stars" на Кендрик Ламар и Сиза от "Черната пантера" е на второ място с едва 10 процента шанс да победи в тази категория.