Протест пред Народното събрание иска оставката на правителството
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Февруари 2019 14:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Протест пред Народното събрание иска оставката на правителството

/КРОСС/ Протестиращи пред Народното събрание поискаха днес оставката на правителството, заради ниския жизнен стандарт в страната. Сред исканията им са въвеждането на мажоритарна избирателна система и електронно гласуване, както и пряк избор от народа на представителите на съдебните органи и членовете на избирателните комисии.

„Искаме реално участие на гражданите във властта чрез референдуми, честни избори, спиране на корупцията чрез участие на всички в разпределението на публичните средства“, изтъкна един от протестиращите. „Аз имам 50 години трудов стаж и ми дадоха 193 лева пенсия. Затова идвам, обаче народът ни е тъп. Ето, никой не излиза“, допълва друг.

„В тази държава нищо не става от десетки години насам. Не виждам никой нищо от тези хора, които са във властта, да е направил за тази държава, освен да граби, да усвоява. Може ли да имаме златни кубета на църквата, а хората да ровят по кофите? Ние не сме смешна държава. Ние сме абсурдна държава. Трябва да се казваме Абсурдистан“, подчерта трети недоволен.

В неделя протестната проява щяла да прерасне в шествие, което да обиколи центъра на София. Организаторите заявиха, че подобни прояви ще има всяка седмица и не само в столицата.