Забраняват мечки, скорпиони и паяци за домашни любимци в Русия
Секция: ЛЮБОПИТНО
22 Февруари 2019 20:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Забраняват мечки, скорпиони и паяци за домашни любимци в Русия

/КРОСС/ Министерството на природните ресурси на Руската федерация е съставило списък с животни, за които предлага забрана да бъдат отглеждани като домашни любимци.

Сред тях са големи котки, паяци, скорпиони и морски бозайници. Това е посочено в съответната проекторезолюция, публикувана на уебсайта на правителството, съобщи в. „Независимая газета“.

Според министерството списъкът е в допълнение към закона за жестоко отношение към животните, приет миналия декември.

„Целта на приемането на това постановление на правителството на Руската федерация е да се състави списък на забранените за притежаване животни. В момента в домашни условия , извън традиционните домашни животни, има много видове диви животни, включително екзотични, внесени на територията на Руската федерация“, се казва в изявлението.

Според документа списъкът на забранените за отглеждане животни ще включва големи хищни животни (тежащи повече от 20 кг. като възрастни), включително представители на мечките и големите котки; отровни животни, които са опасни за хората (отровни паяци, скорпиони); както и морските бозайници и големите животни, за които ще е трудно да се създадат приемливи условия за живот.