Ограничават движението по някои пътища заради снега
Секция: Автомобили
23 Февруари 2019 07:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ограничават движението по някои пътища заради снега

/КРОСС/ Жълт код за силен вятър или снеговалежи е в сила днес за цялата страна.

През нощта на места започна обилен снеговалеж, който доведе до пътни ограничения в движението по някои пътища. Спира се преминаването на тежкотоварни камиони през прохода Превала, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета.

Възстановено е движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона по по пътя София - Варна на територията на област Ловеч. Обстановката Ловешка област е усложнена след обилния снеговалеж, който в някои части на региона продължава. Пътищата са проходими при зимни условия, но някои населени места са без ток заради аварии в електропреносната мрежа. Снежната покривка достигна до 30 см в някои части на областта, а температурите паднаха до минус 12 градуса...

Възстановено е движението по пътя Плевен - Ловеч. Повече от 70 машини продължават да почистват и обработват републиканската пътна мрежа в областта. Затруднено е движението в някои участъци от общинската пътни мрежи в региона и улиците в населените места. Има много заледени и заснежени участъци. Няма данни за закъсали автомобили в региона, въпреки че от бурния вятър на места има и снегонавявания. Температурите паднаха до минус 12 градуса. Община Априлци и населени места в Троянско, Тетевенско и Луковитско останаха без ток заради аварии в елесктропреносната мрежа, които все още се отстраняват.

Пътищата са проходими при зимни условия. Затворен за движение е Троянският проход. В община Троян все още има населени места са без ток заради аварии в електропреносната мрежа.

Напълно е възстановено движението на МПС над 12 тона по магистралите "Струма" и "Тракия".

Ограничения има още в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч.

Поради ограничението по пътя Монтана - Лом в двете посоки трафикът се пренасочва по алтернативен маршрут Ружинци - Тополовец - Лом.

Водачите на камиони над 12 тона изчакват на място в района на Враца по пътя Видин - София поради снегопочистване.
Възстановено е движението по пътя Плевен - Русе в участъка между селата Телиш и Радомирци.