Настимир Ананиев ще води листата на Европейска партия Волт за евроизборите
Секция: ПОЛИТИКА
23 Февруари 2019 13:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Настимир Ананиев ще води листата на  Европейска партия Волт за евроизборите

/КРОСС/ Настимир Ананиев ще води листата на Европейска партия Волт за предстоящите евроизбори. Това беше официално обявено по време на представянето на списъка с кандидатите за вота в края на май.

Настимир Ананиев има две висши образования - едно от Грифит Колеж е Ирландия и едно от Американския университет в България. Завършил е престижното училище Кенеди в Харвардския Университет. Бил е маркетингов директор за Централна и Източна Европа на най-големия частен колеж в Ирландия. В момента е предприемач и се занимава със собствен бизнес. От 2014 г. влиза активно в българската политика, след като е избран за народен представител в 43-то Народно събрание, а впоследствие става председател на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщенията. Ананиев е първият българин, който оглавява Политическия комитет на Централноевропейската инициатива, където членуват 18 държави от Европа. Семеен с две деца.

През 2018 г. подкрепя идеята на основателите на Волт Европа - младите Андреа Венсон (Италия), Салвадор Коломб (Франция) и Деймиан Бослагер (Германия), и оглавява уникалния проект в България.

За съвсем кратко време Волт се разрасна като политическо движение с хиляди членове във всяка Европейска държава и регистрирани партии в почти цяла Европа. Членовете и симпатизантите са работещи хора, експерти и студенти, които вярват в идеята за силен Европейски съюз. Повече от 60% от нашите членове никога не са били част от политически проекти, а средната възраст е 35 години.

Волт България първи обявяват публично своите кандидатури за европейския парламент, като по този начин откриват своята предкампанийна активност 2 месеца преди самия вот.