Принц Хари и Меган Маркъл на първо официално посещение в Мароко
Секция: Шоубизнес
24 Февруари 2019 11:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Принц Хари и Меган Маркъл на първо официално посещение в Мароко

/КРОСС/ Херцозите на Съсекс – принц Хари и съпругата му Меган пристигнаха в Мароко за първата си официална визита в Северна Африка, съобщи Би Би Си.

Очаква се тридневното посещение на кралската двойка да засили връзките на Великобритания с Мароко – една от малкото стабилни държави в региона.

Визитата на херцозите ще бъде фокусирана и върху равенството между половете. Принц Хари и Меган Маркъл ще дискутират отношението на местните власти спрямо жените с британския посланик Томас Райли.

Двамата кацнаха на международното летище в Казабланка с двучасово закъснение на полета, заради което леко забавиха официалната церемония по посрещането им. При пристигането си двамата бяха приветствани с мляко и фурми – традиция за местните жители, спазвана от векове. Херцозите на Съсекс отседнаха в официалната резиденция на краля на Мароко Мохаммед Шести заедно с антуража си.

По време на престоя си Хари и Меган, която очаква първото си дете в края на април или началото на май, ще посетят известните Атласки планини и столицата Рабат.