Предприемачи на среща с премиера за новите касови апарати
Секция: БЪЛГАРИЯ
26 Февруари 2019 07:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Предприемачи на среща с премиера за новите касови апарати

/КРОСС/ Проблемите с приложението на наредбата за регистрация на касовите апарати в Националната приходна агенция е темата на среща между премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов с представители на бизнеса.

Срещата ще се състои по настояване на браншовите организации на Българската стопанска камара, които ще бъдат представени от председателя на камарата Радосвет Радев, финансовия директор Станислав Попдончев и адвокат Валентин Савов.

По време на разговорите бизнесът ще представи на премиера своите аргументи, които, според търговците, доказват несъстоятелността на промените в наредбата. Ще му бъдат връчени и всички писма и предложения, които бизнесът е изготвил през последната една година, за да обори твърдението на финансовия министър, че до момента не е реагирал, а сега не знае какво иска и ще настоява освен за удължаване на сроковете за изпълнението на изискванията и за същностни промени в наредбата, които да се случат с участието на експерти от браншовите организации.