Мая Манолова организира среща на шофьори от Градски транспорт с Фандъкова
Секция: ПОЛИТИКА
26 Февруари 2019 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мая Манолова организира среща на шофьори от Градски транспорт с Фандъкова

/КРОСС/ Омбудсманът Мая Манолова изпрати писмо до столичния кмет Йорданка Фандъкова и председателя на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към Столичния общински съвет /СОС/ Екатерина Йорданова с настояване за разглеждане на внесена от 1 210 служители на столичния градски транспорт подписка срещу лошите условия на труд и ниското заплащане.
Същата бе внесена и в институцията на омбудсмана, след като седмица по-рано работещите от бранша се срещнаха с Манолова и я сезираха с жалба за проблемите си.
Те настояват да бъдат допуснати по двама техни представители от гараж на предстоящото заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм към СОС, което ще се проведе на 27 февруари от 12.30 часа. Изричното им искане е на разглеждането да присъства и столичният кмет.
Служителите на „Столичен автотранспорт" ЕАД и „Столичен електротранспорт" ЕАД се оплакват също и от липса на кадрова обезпеченост, полагане на извънреден труд, несъобразяване на разписанията с реалната ситуация на пътя и липса на нормални тоалетни на крайните спирки.