Симеон Славчев: Исканията на шофьорите ще бъдат обсъдени на извънредно заседание на транспортната комисия
Секция: ПОЛИТИКА
27 Февруари 2019 15:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Симеон Славчев: Исканията на шофьорите ще бъдат обсъдени на извънредно заседание на транспортната комисия

/КРОСС/ Исканията на шофьорите от градския транспорт да бъдат обсъдени на извънредно заседание на Постоянната комисия по транспорт и туризъм в Столичен общински съвет. Това поиска председателят на Политическа партия МИР и общински съветник Симеон Славчев след като днес Комисията прие представители на синдикатите и на шофьорите, за да бъдат обсъдени проблемите им. Предложението беше прието от общинските съветници, както и от Омбудсмана г-жа Мая Манолова, която също е присъствала на обсъждането.
По време на заседанието е имало много напрежение и коментари, което не е довело до вземането на решения за излизане от създалата се ситуация с транспортните служители.

„Настоях да има специално заседание, на което да обсъдим възможните решения, тъй като исканията са много и трябва да бъдат обсъдени внимателно точка по точка", отбеляза Славчев и каза, че на заседанието са присъствали два синдиката, представители на шофьорите. Според него по повечето проблеми ще се вземат консесусни решения. „Подкрепям исканията на протестиращите, проблемите трябва да се поставят на масата и да се решат", заяви общинския съветник, но изрази своето несъгласие, свързано със спирането на нощния транспорт в София. „Градът трябва да има транспорт и през нощта, както е в европейските столици. За да се случи това, трябва да се осигурят подходящи условия на труд за работещите в транспорта", коментира още той.
По-рано днес Симеон Славчев се срещна с протестиращите шофьори от градския транспорт пред сградата на Столична община. Те искат по-добро заплащане и условия на труд. В сектора няма достатъчно кадри, което налага  полагането на извънреден труд, коментираха протестиращите. Над 1200 служители, работещи в сферата на градския транспорт са подписали писмо, с което настояват пред кмета Йорданка Фандъкова за промяна в настоящата ситуация.