Новият HUAWEI Mate X и HUAWEI Mate 20 Pro спечелиха награди за най-добри мобилни устройства от конгрecа в Барселона
Секция: Технологии
28 Февруари 2019 17:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
  Новият HUAWEI Mate X и HUAWEI Mate 20 Pro спечелиха награди за най-добри мобилни устройства от конгрecа в Барселона

/КРОСС/ Революционният сгъваем 5G телефон HUAWEI Mate X спечели престижната награда за най-добро ново мобилно устройство на Индустриалната организация на компаниите от сферата на мобилните комуникации (GSMA) по време на Световния мобилен конгрес в Барселона. Телефонът се отличава с впечатляващия си механизъм за сгъване Falcon Wing, иновативна 5G система, изключителни нововъведения за улесняване на потребителите и светкавичната технология за зареждане HUAWEI SuperCharge.

Тази изключително важна награда на GSMA е с фокус върху иновативните технологии на бъдещето и се връчва на мобилни продукти, които са от скоро на пазара или предстои да бъдат в продажба.

На изложението в Барселона Huawei получи още няколко важни отличия, сред които и голямата награда за „Най-добър смартфон на годината" за флагмана Huawei Mate 20 Pro.

Журито, избрало победителите в двете категории споделя, че това е една от най-оспорваните години, най-вече в категорията, в която е отличен HUAWEI Mate X. В групата от нови мобилни устройства телефонът се е отличил като най-иновативен със своя сгъваем екран и 5G система.
„От името на целия екип на Huawei бих желал да благодаря на GSMA, включително и на нейния изпълнителен директор Джон Хофман и неговия екип за тази награда. Всички сме много развълнувани и поласкани. През тази година навлизаме смело в 5G. 2019 е годината, през която ще променим начина, по който се свързваме един с друг, и тази промяна ще донесе нови невероятни възможности за всички нас. Още веднъж благодарим!" - каза Кевин Хо, президент на отдел „Handset Business" в Huawei Consumer Business Group.

Иновативният сгъваем 5G сматфон Huawei Mate X получи множество положителни оценки от най-авторитетните световни медии веднага след представянето си. До момента сгъваемият флагман на Huawei е получил награди от над 30 медии от цял свят. Утвърдени медии като Trusted Reviews, British Technology, Digital Trends и US Technology не се поколебаха да посочат Mate X за най-добрия смартфон на Мобилния конгрес в Барселона.

Всяка година Huawei инвестира над 10% от пазарните си приходи в осъществяване на научноизследователска дейност. Само през 2018 г. технологичният гигант е инвестирал 15 млрд. долара в изследователска и развойна дейност и е получил 87 805 оторизирани патента. Huawei също е лидер в областта на 5G комуникациите, а Европейската комисия постави компанията на 5-о място в класацията на най-големите инвеститори в областта на научноизследователската дейност на територията на Европейския съюз за 2018 г. В резултат на тези големи инвестиции и непрестанните усилия на екипа на Huawei, компанията продължава да създава едни от най-иновативните продукти на пазара. Но най-значимата оценка си остава тази на потребителите - през 2018 г. Huawei достави над 200 млн. устройства, отбелязвайки ръст по този показател за осма поредна година.

За Huawei винаги е бил най-важен потребителят и неговите нужди, затова и основният стремеж на компанията е да предостави възможност на всички хора да се възползват от предимствата на нарастващата дигитализация. Huawei e един от малкото производители, които имат възможността да развиват пълната гама от 5G продукти и да предоставят цялостно потребителско преживяване. По време на тазгодишния Световния мобилен конгрес в Барселона, Huawei представи първия 5G сгъваем телефон на компанията - Huawei Mate X, както и обновения лаптоп MateBook X Pro, новите попълнения в портфолиото от лаптопи на компанията Huawei MateBook 14 и Huawei MateBook 13, и устройството Huawei 5G CPE Pro.

Организацията GSMA представлява интересите на мобилните оператори от целия свят, обединявайки в една мобилна екосистема над 750 оператора и около 400 компании, които произвеждат мобилни устройства, представители на софтуерни компании, доставчици на оборудване и интернет компании. GSMA също провежда водещи събития в технологичната индустрия, които се организират всяка година в Барселона, Лос Анджелис и Шанхай, както и серията от регионални конференции Mobile 360.