"Дяволското гърло" - една история без клишета - тази вечер
Секция: КУЛТУРА
28 Февруари 2019 21:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Дяволското гърло" - една история без клишета - тази вечер

/КРОСС/ Всичко започва с мистериозно убийство. Следва разследване, което ще преплете съдбите на много хора. След това още мистика и човешки истории. Каква ще е развръзката и ще има ли хепиенд предстои да разберем в 12-те епизода на първия български криминален сериал.

"Дяволското гърло" стартира тази вечер от 22:00 ч. по NOVA.

История без клишета

"Това е първият български сериал, в който става дума за едно разследване на серийно престъпление. Българските зрители не са свикнали с това, че у нас може да има серийни извършители на престъпления, по-скоро са го чели в криминалните хроники и след няколко дни го забравят.Най-важното за един криминален сериал е освен да съпреживява, зрителят да търси извършителя, да се опитва чрез предоставената му информация да достигне до истината. В този смисъл сериалът предоставя на зрителя едно интелектуално преживяване/провокация.

Мога да кажа, че до голяма степен са поднесени на зрителя неща от кухнята на криминалната психология". Това коментира криминалният психолог Росен Йорданов, човекът, чиято задача е доизгради образите в сериала и да ги приближи максимално до реалността."Попаднах в един свят, който се оказа доста интересен и забавен за мен.

Историята е много повече от просто един криминален разказ, тя включва и драмите на хората, които водят разследванията. В тази връзка мога да кажа, че имах изключително сходни преживявания. В кариерата ми съм имал моменти, в които е трябвало да игнорирам емоциите заради това да си свърша работата и да стигна до истината", разказва още Росен Йорданов в интервю за Vesti.bg.