300-метров трибагреник повежда Стара Загора за Националния празник
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Март 2019 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
300-метров трибагреник повежда Стара Загора за Националния празник

/КРОСС/ За пета поредна година на 3 март, Националния празник на Република България, старозагорци и гостите на града ще тръгнат в паметно шествие, което ще пренесе 300-метровия национален флаг до мемориалния комплекс "Бранителите на Стара Загора", съобщиха от пресцентъра на общината. По повод 141 години от Освобождението на България, трикольорът ще се издигне на "Самарското знаме" - символ на героизма на старозагорци, дали живота си в защита на своя град, по време на Руско-турската война.
Тържествата на Трети март започват с Божествена света литургия, която ще бъде отслужена в Катедрален храм "Свети Николай". От 10.30 часа ще бъдат положени венци и цветя на паметниците, посветени на Освобождението на Стара Загора - Мавзолей-костница "19 юлий 1877", Паметник на Трета опълченска дружина и подп.Калитин, Паметник на загиналите воини в Джуранлийския бой, Паметник на загиналите във войните старозагорци и Паметник на Старозагорското въстание.
Ритуалът за издигане на Националното знаме пред сградата на Общината ще започне в 11.00 часа, а 30 мин. По-късно оттам ще тръгне паметното шествие "За свободата - Да развеем българското знаме". Поради реконструкцията на централния булевард, то ще премине по бул. "М.М.Кусев", ул."Ген.Гурко", бул."П.Евтимий", а след това по бул."Цар Симеон Велики" и обичайния маршрут ще достигне до монумента "Бранителите на Стара Загора".