Какво време ни очаква през новата седмица?
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Март 2019 06:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво време ни очаква през новата седмица?

/КРОСС/ Новата седмица ще започне със слънчево и ясно време. Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за март.

В понеделник вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в крайните източни райони от югоизток и ще е слаб до умерен. Ще е топло с максимални температури 15 и 20 градуса.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 5 градуса, на 2000 м - около 0 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 8-13 градуса. Температурата на морската вода ще е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

И във вторник максималните температури на места ще достигат 18-20 градуса. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се увеличава и към вечерта в Северозападна България ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу сряда на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, но впоследствие облачността бързо ще се разкъсва и намалява. В сряда ще духа до умерен северозападен вятър и температурите временно и съвсем слабо ще се понижат. През следващите дни ще е без валежи, с разкъсана облачност, предимно висока. Вятърът ще се смени с юг-югозападен.

В петък максималните температури в повечето места ще са между 17 и 22 градуса. През почивните дни вятърът ще бъде запад, умерен. Облачността ще е променлива, почти без валежи, все още с високи температури.