Слънчево и топло време и през идните дни
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Март 2019 18:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Слънчево и топло време и през идните дни

/КРОСС/ На 5 март атмосферното налягане ще е по-ниско от средното и преди обяд още малко ще се понижи, след обяд ще започне да нараства.

През нощта срещу вторник времето ще е ясно. Денят ще започне със слънчево време, но от запад облачността постепенно ще се увеличи. Привечер в крайните северозападни райони ще превали слаб дъжд, а през нощта срещу сряда, от запад на изток на много места в страната ще превали. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Дунавската равнина и временно силен. Минималните температури ще са предимно между 1 и 6 градуса, в отделни райони до минус 1 градус, максимални между 15 и 20 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителни увеличения на облачността след обяд. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималните температури ще са 12 -17 градуса. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. По-значителни увеличения на облачността ще има в следобедните часове. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е 8-9 градуса, на 2000 метра - около 2 градуса.

В сряда ще духа до умерен северозападен вятър и температурите временно и съвсем слабо ще се понижат - максималните ще бъдат между 14 и 19 градуса, минималните - предимно между 1 и 6 градуса. Сутринта на отделни места в Източна България все още ще превалява слаб дъжд, а през деня по-значителни временни увеличения на облачността ще има там и над планините.

В четвъртък ще е предимно слънчево, с разкъсана висока облачност. Вятърът ще се смени с юг-югозападен и отново бързо ще се затопли. Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 17 и 22 градуса.