„Huawei“ отвори врати за чужди журналисти в пиар кампания
Секция: Технологии
06 Март 2019 10:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Huawei“ отвори врати за чужди журналисти в пиар кампания

/КРОСС/ Китайският телекомуникационен гигант „Huawei" даде достъп на чуждестранни журналисти до свои лъскави фабрики на обикновено потайната компания на фона на предупрежденията на САЩ, че Пекин я ползва за шпионаж и саботаж, предаде АФП.

„Хуавей" започна годината с агресивна пиар кампания, в която усамотеният основател Жън Чжънфей внезапно даде серия от интервюта с чужди медии, за да отрече, че компанията е заплаха. Негови служители пък отхвърлиха като безпочвени предупрежденията на САЩ.

Нова офанзива започна в сряда, когато компанията посрещна представители на чужди медии в строго охраняваните си заводи в южната провинция Гуандун.

Отварянето към западната преса идва след ареста финансовата директорка на „Хуавей" през декември във Ванкувър. Мън Ванчжоу бе задържана по искане на САЩ и обвинения, че нарушила санкциите над Иран. Впоследствие се оказа и че е дъщеря на основателя Жън Чжънфей.

„Възразявам срещу това, което направиха САЩ. Политически мотивирано действие от този вид не е приемливо", каза той в скорошно интервю.

Миналата седмица Канада задейства процедурата по екстрадирането на Мън Ванчжоу в САЩ, но се очаква този процес да отнеме дълго време.