Кайли Дженър е най-младата милиардерка в света според "Форбс"
Секция: ИКОНОМИКА
07 Март 2019 07:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кайли Дженър е най-младата милиардерка в света според "Форбс"

/КРОСС/ Kайли Дженър е най-младата милиардерка в света за всички времена, която сама е създала състоянието си основно чрез процъфтяващата козметична компания, която тя основа преди три години, обяви "Форбс".

21-годишната Дженър, която е полусестра на риалити звездата Ким Кардашиян, влезе за първи път в годишната класация на "Форбс" за милиардери през 2015 г., когато компанията й Kylie Cosmetics дебютира онлайн с комплекти от червило и молив за устни на цена 29 долара.

Според "Форбс" тя е едновременно най-младият милиардер, както и най-младият милиардер, натрупал богатството си самостоятелно.

В своята класация "Форбс" отделя онези, които са наследили част от състоянието си, от онези, които са го натрупали сами. Независимо дали е направено самостоятелно или с помощта на наследство, богатството й я нарежда на 2057 място в списъка на изданието.

Според "Форбс" миналата година компанията Kylie Cosmetics е имала продажби от 360 млн. долара, а Дженър, която е и майка на едногодишно момиченце, е стопроцентов собственик на компанията. Тя печели и от странични проекти и участия като риалити формата за семейство Кардашиян.

Засега най-богатият човек в света остава изпълнителният директор на Amazon.com Джеф Безос, чието състояние се е увеличило на 131 млрд. долара от миналогодишните 112 млрд. долара, посочва "Форбс".

Съоснователят на Microsoft Corp Бил Гейтс остава на второ място с 98.5 млрд. долара, след като миналата година е бил в класацията с 90 млрд. долара.

Основателят и изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг е паднал с три позиции до осмо място, след като състоянието му е намаляло с 8.7 млрд. и е стигнало до 62.3 млрд. долара.

Това е втора година за последното десетилетие, в която броят на милиардерите и тяхното общо състояние се е свило, което доказва, че дори най-богатите не са имунизирани срещу икономическите сили и сътресенията на стоковите пазари, пише изданието. При последното им преброяване милиардерите са били 2153, което е с 55 по-малко от предходната година.