Предстоящи събития в страната на 7март
Секция: Предстоящи събития
07 Март 2019 07:42
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7март

/КРОСС/ София.
От 11.00 часа в София Ивент център вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в заключителното събитие на високо ниво на инициативата „Посланик за един ден".

***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
София.
От 15.00 часа в конферентната зала Библиотечно-информационния център на ТУ - София председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще бъде официален гост на празнична среща на дами, завършили Техническия университет - София.

***
София.
От 08.30 часа министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще присъства на открит урок на второкласници в 109 ОУ „Христо Смирненски", ул. „Слатинска" № 24.

***
София.
От 09.00 часа в зала 310, корпус 1 на НБУ, ще се състои съвместно организирана международна научно-практическа конференция между Център за оценка на риска по хранителната верига към Министерство на земеделието, храните и горите, Нов български университет и МИТ Университет -Скопие на тема: „Храни и опаковките им. Риск мениджмънт в туризма."

***
София.
От 11.00 часа в зала „Колегиум" на 6 етаж в Министерството на културата министърът на културата Боил Банов ще даде брифинг по повод одитния доклад на Сметната палата за архитектурното културно наследство.

***
София.
От 10.00 часа в огледалната зала на Софийския университет заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще открие дискусионен форум под надслов „Европейската научна инфраструктура за транслационна медицина EATRIS-ERIC в България".

***
София.
От 13.00 часа в Интер Експо Център ще се състои официалното откриване на Кръглата маса, засягаща темата за законодателството в строителния сектор и инженерингът в обществен интерес. Кръглата маса ще открие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Валентин Йовев.

***
София.
От 13.00 часа на ул. „Георг Вашингтон" № 22 омбудсманът Мая Манолова организира среща по искане на протестиращите медицински специалисти.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец" на София Хотел Балкан ще се проведе 20-ата юбилейна конференция по е-Управление, „Е-управление за устойчиво развитие". Конференцията се провежда под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател на Република България.

***
София.
От 11.00 часа на ул. „Русалка" в отсечката между „Черковна" и „Васил Друмев" зам.-кметът на Столичната община Дончо Барбалов ще провери работата на фирмите, ангажирани с поддръжка на пътната мрежа.

***
София.
От 13.00 часа в централата на АБВ на улица „Врабча" 23 ръководството на партията ще даде пресконференция.

***
София.
От 13.00 часа в сградата на „Булгартрансгаз" ЕАД на адрес: гр. София, бул. „Панчо Владигеров" № 66, ще се проведе публично заседание на комисията за провеждане на откритата процедура с наименование „Доставка на необходимите материали и оборудване, инвестиционно проектиране - фаза работен проект, изграждане и въвеждане в експлоатация на обект: „Разширение на газопреносната инфраструктура на „Булгартрансгаз" ЕАД паралелно на северния (магистрален) газопровод до българо-сръбската граница", етап: „Линейна част".

***
София.
От 19.30 часа в Зала 1 на НДК ще бъде открит „Международен София Филм Фест". За старт на фестивала е избран филма „Да ходиш по вода" на режисьора Андрей Паунов, разказващ за световноизвестния артист Кристо и неговата мащабна инсталация, наречена „Плаващите кейове".

***
Благоевград.
От 11.00 часа в ОДМВР-Благоевград ще се състои пресконференция във връзка с годишния отчет-анализ на ОДМВР-Благоевград с участието на зам.-главния секретар на МВР главен комисар Георги Арабаджиев и старши комисар Стоян Темелакиев - зам.-директор на ГДБОП.

***
Благоевград.
От 11.00 часа на Стария гробищен парк срещу входа на парк „Македония" официално ще бъде открит реставрираният паметник костница на загиналите войници и офицери в Междусъюзническата война.

***
Благоевград.
От 16.00 часа в зала „Яворов" отваря врати информационното бюро за кампанията „Бъди войник" на Министерство на отбраната.

***
Варна.
От 14.00 часа общинският съветник от ПП ГЕРБ Людмила Колева ще се срещне с граждани в офиса на партията на ул. „Георги Бенковски" 1.

***
Варна.
От 15.00 часа в Щаба на Военноморските сили командването на ВМС ще поздрави жените военнослужещи и цивилни служители, по случай 8 март - Международния ден на жената.

***
Варна.
От 16.30 в Дома на стопанския деятел ще се проведе пресконференция на ПП АБВ.

***
Велико Търново.
От 12.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов" ще се проведе откриване на двудневното изложение „Кандидатстудентска борса 2019".

***
Велико Търново.
От 16.00 часа в ритуална зала на Община Велико Търново ще се проведе среща с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Ще присъства министър Петя Аврамова.

***
Каварна.
От 13.00 часа в заседателната зала (1 етаж) на Община Каварна ще бъдат представени резултатите от изпълнението на проект 16.4.2.017 "Подобряване на условията за младежка заетост в туризма", финансиран по програма ИНТЕРРЕГ V - A Румъния-България, Ви каним на
заключителна пресконференция.

***
Кърджали.
От 14.00 часа ще се проведе отчет-анализ за дейността на ОД на МВР-Кърджали през 2018 година, който ще бъде представен от старши комисар Венцислав Момчилов. На отчета ще присъстват директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и зам.-директорът на ГДГП старши комисар Светослав Манолов. В 15.45 часа в пресклуба на ОД на МВР-Кърджали ще се състои брифинг за медиите.

***
Кюстендил.
От 13.30 часа в залата на Областна администрация - Кюстендил ще се проведе Общото събрание на Асоциация по ВиК.

***
Перник.
От 14.00 часа в зала „Панорама" ще се състои извънредно заседание на Общински съвет-Перник.