Доживотен затвор за мъж, тровил колегите си с отрова в сандвичи
Секция: СВЯТ
08 Март 2019 13:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Доживотен затвор за мъж, тровил колегите си с отрова в сандвичи

/КРОСС/ Германец беше осъден на доживотен затвор, защото тровил колегите си, като слагал живак и други опасни субстанции в сандвичите им в продължение на няколко години, предаде АП. В резултат на това един човек изпаднал в кома, а други двама са със сериозни бъбречни проблеми.

Делото се гледаше в съда в Билефелд на над 300 км западно от Берлин. Подсъдимият, който е на 57 години, беше признат за виновен по обвинения в опит за убийство. Той получи максимална присъда.

Мъжът, идентифициран като Клаус О., беше арестуван миналия май, след като кадри от охранителна камера показаха как той слага подозрителен прах в сандвич на колега в компанията, в която работел в град Шлос Холте-Щукенброк.

При обиск в дома му била открита и примитивна химическа лаборатория и субстанция, която съдията по делото Георг Цимерман определи като "по-опасна от всички бойни агенти, използвани през Втората световна война". Мотивите на Клаус О. остават неясни. По време на процеса той отказа да говори. Прокурори смятат, че той просто е искал да види колегите си съсипани във физически план.

В резултат на натравянето с олово и кадмий двама колеги на Клаус О., съответно на 27 и на 67 години, получили хронично бъбречно заболяване, като и при двамата има риск да развият рак. Стажант на 23 години пък изпаднал в кома, след като погълнал живак със сандвича си. Той е с трайно мозъчно увреждане.