Кралица Елизабет II с първи пост в Инстаграм
Секция: ЛЮБОПИТНО
08 Март 2019 11:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кралица Елизабет II с първи пост в Инстаграм

/КРОСС/ Кралицата на Великобритания Елизабет II публикува първия си пост в Инстаграм, предадоха световните информационни агенции. Това оповести Бъкингамският дворец.Нейно Величество е качила на страницата на кралското семейство в Инстаграм снимка на написано през 1843 г. писмо на създателя на първообраза на съвременния компютър Чарлз Бабидж. То е адресирано до принц Албърт, съпруга на кралица Виктория.

"В това писмо Бабидж описва пред кралица Виктория и принц Албърт изобретението си - аналитична машина, чиито програми са създадени от Ада Лъвлейс, дъщерята на лорд Байрон", се казва в пояснението на 92-годишната Елизабет II към публикуваната снимка.

Изображение на писмото на Бабидж се появи в Инстаграм по време на днешното посещение на монарха в Музея на науката в Лондон. Елизабет II обяви също планирана през лятото изложба "Съвършено секретно", за която входът ще е безплатен. Изложбата е организирана по повод 100-годишнината на Центъра за правителствени връзки - британските служби с щаб-квартира в курортния град Челтнъм, които носят отговорност за радиоелектронното разузнаване и защитата на правителствената и военна информация и са аналог на Агенцията за национална сигурност на САЩ.