Катя Николова: Проблемът с насилието над жени и деца и в България, и в Русия е много голям
Секция: ПОЛИТИКА
08 Март 2019 15:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Катя Николова: Проблемът с насилието над жени и деца и в България, и в Русия е много голям

/КРОСС/ На 8-и март председателят на Обединението на жените социалистки в БСП се срещна с представителката на Русия в Международната демократична федерация на жените Татяна Десятова

И в Русия, както при нас в България, продължават да търсят верните решения за преодоляване на дискриминацията в заплащането на женския труд, за защитата на майчинството, за правото на достойни старини на всяка жена. Това каза председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Катя Николова след среща с представителката на Русия в Международната демократическа федерация на жените Татяна Десятова. Домакини на тази среща бяха председателят на БСП - София Калоян Паргов и председателят на жените-социалистки в столичната организация Таня Найденова. Татяна Десятова от партия "Надежда за Русия" е на посещение в България по покана на областния председател на БСП в Монтана Пламен Младенов, който също присъства на срещата.

Навръх Международния ден на жената - 8-и март - те обсъдиха проблемите, пред които са изправени жените в 21-и век. Основен акцент в разговора беше справянето с насилието над жени и деца, както и проблема с демографията в България и в Русия.

"Ние, жените, винаги сме отстоявали каузите си, коментира Катя Николова. - Каузи и битки, основани на изконното ни чувство за справедливост, любов, грижа и доброта. За бъдещето на децата ни, на правото ни на работа и достойно заплащане, против насилието. Обединението на жените социалистки винаги е било в основата на защитата на тези наши права. Отстояваме ги във всяка община, във всяко населено място".

Председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Катя Николова отправи и специално пожелание по повод Осми март: "Желая устрем, вдъхновение, сила и мъдрост на всички жени! Нека да бъдат здрави и успешни!".