Калоян Паргов: Днес трябва да си спомним времената, когато по улиците шестваше омразата
Секция: ПОЛИТИКА
10 Март 2019 13:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Днес трябва да си спомним времената, когато по улиците шестваше омразата

/КРОСС/ "В Деня на спасяването на българските евреи трябва да си спомним онези времена, когато по улиците шестваше омразата, и да не ги допускаме" това каза пред журналисти лидерът на БСП – София Калоян Паргов на шествието по повод Деня на спасението на българските евреи, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Днес отбелязваме 76 години от спасяването на българските евреи и почитаме паметта на онези 11 343, които не успяхме да спасим и които загинаха в лагерите на смъртта. Днес е дата в българската история, която ни напомня за онези страшни времена, когато по улиците и площадите шестваше кафявата чума, шестваше омразата“, заяви Паргов и посочи, че в днешно време трябва да помним тези страшни моменти от световната история и да не ги допускаме отново.

„Защото за поредна години по улиците на София шестваше Луковмарш, който напомни за онези времена. И ние, социалистите и софийската организация на БСП, категорично се противопоставихме на тези антисемитистки, неофашистки и нацистки прояви“, коментира лидерът на БСП-София. „Бог да прости всички починали. И нека си спомним думите на Юлиус Фучик – „хора, бдете“. И аз мога да добавя – хора, помнете“, каза още той.