Предстоящи събития в страната на 11 март
Секция: Предстоящи събития
11 Март 2019 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 11 март

/КРОСС/ Кърджали.
От 11.00 часа във фоайето на театъра председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще представи в Кърджали пътуващата изложба „140 години от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция".

***
София.
От 09.00 часа в 4 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Симеон Д., Иво П., Радослав Г., Трайчо Т. и др., обвинени в престъпление по служба.

***
София.
От 09.30 часа в 9 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Илиян О., Даниел Г., Костадин Ц. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в зала „Триадица" на „Гранд хотел София" ще започне конференция на тема „Киберсигурността в Европейския съюз: начини да отговорим на все по-нарастващите заплахи". Тя ще бъде открита от председателя на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов, кметът на София и председател на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България" Йорданка Фандъкова, еврокомисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел, политическият директор на Центъра за европейски изследвания „Вилфрид Мартенс" Роланд Фройденщайн и представителят на Фондация „Ханс Зайдел" за България Богдан Мирчев.

***
София.
От 10.00 часа в 5 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Петър С., Боян Т., Бисер И. и Бранимир С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 3 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Димитър М., Ивайло М., Александър Д. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа в 15 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Мартин М. и Стефан С., обвинени в участие в ръководство на организирана престъпна група.

***
София.
От 10.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на служителка на Сметната палата.

***
София.
От 11.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на служителка в МОН.

***
София.
От 11.00 часа във ВИП залата на Софийската опера и балет ще се състои пресконференция, посветена на балетната премиера „Легенда за езерото".

***
София.
От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП „Движение България на гражданите" (ДБГ), на която ще бъдат представени решенията на Националния съвет на партията и участието ѝ в предстоящите избори за Европейски парламент.

***
София.
От 12.00 часа в Столична община ще бъдат представени резултатите от първата съвместна инициатива за скрининг на миомна болест у нас.

***
София.
От 13.00 часа в 12 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Гриша Г., Данаил Г., Емилия С., Ивайло Т. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка образувана по жалба на Д.Х. от Хасково, служител на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация".

***
София.
От 13.30 часа в 11 състав на Специализирания наказателен съд ще се гледа делото срещу Недялко Ц., обвинен в изнудване.

***
София.
От 14.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на С.С. от Сливен срещу Централна кооперативна банка - Сливен.

***
София.
От 14.00 часа 3 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка образувана по жалба на президента на Сдружение „ФК Атлетико - Лом" - гр. Монтана, срещу Аматьорска футболна лига към БФС.

***
София.
От 14.30 часа в хотел „Метрополитън" ще се проведе среща на земеделски камари от Европа. Гости в първия ден на форума ще бъдат министърът на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и председателят на Комисията по земеделие в Народното събрание - Десислава Танева.

***
София.
От 15.00 часа в зала 7 на НДК УМБАЛ „Александровска" в партньорство с Българското урологично дружество ще отбележи официално 50 години от първата успешна органна трансплантация в България.

***
София.
От 15.00 часа до 17.00 часа в кабинет 6 на УМБАЛ „Св. Иван Рилски" ще се проведат безплатни прегледи за бъбречни заболявания.

***
София.
От 18.00 часа в Литературния клуб на Столична библиотека ще се проведе вечер с поезията на Александра Ивойлова.

***
София.
От 19.00 часа в Театър „Азарян" ще се играе постановката „Хронолог".

***
София.
От 19.00 в литературен клуб „Перото" ще бъде представена книгата „Празна зора" на Екатерина Григорова.

***
София.
„София Филм Фест" ще покаже четири филма от програмата си в кино „Люмиер Лидл" - „Делегацията" от 14.00 часа, „Лимонада" от 16.00 часа, „Обичам те, Бойдин" от 18.30 часа, както и „Калин и отборът на затвора" от 21.00 часа.

***
Асеновград.
От 11.00 часа при паметника на Цар Иван Асен II ще бъдат отбелязани 789 години от победата на Цар Иван Асен II в битката при Клокотница.

***
Благоевград.
От 17.30 часа кметът д-р Атанас Камбитов официално ще открие обновения площад „Георги Измирлиев".

***
Варна.
Oт 10.00 до 12.00 часа в клуба на ПП ГЕРБ на ул. „Г. Бенковски" №1 народният представител от ПП ГЕРБ - Варна Владимир Вълев ще има приемен ден за граждани.

***
Варна.
От 11.00 часа в Щаба на Военноморските сили ще бъде представена издадената от издателство „Еър груп 2000" книга на капитан І ранг Петко Рачев Георгиев „Брегова артилерия и брегови ракетни части на българския ВМФ (1947-1979)".

***
Варна.
От 13.30 часа в Община Варна ще се проведе заседание на ПК "Култура и духовно развитие" и ПК "Наука и образование", с начален час 14.00 часа.

***
Варна.
От 16.30 часа в зала "Пленарна" на Община Варна ще се проведе дискусия за правата и интересите на детето.

***
Варна.
От 18.00 часа в Драматичен театър „Стоян Бъчваров", сцена Филиал ще се проведе медийна среща с "Маратонците правят почетна обиколка"
***
Велико Търново.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция във връзка с организацията и участниците в 10-ия Трабантфест във Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 14.00 до 17.00 часа в зала „Царевец" на хотел „Премиер" ще се проведе информационен ден за представяне на процедурата „Умения" по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020.

***
Велико Търново.
От 18.30 часа в Клуб 7 ще се състои Дамска поетична вечер.

***
Видин.
От 17.30 часа в салона на читалище „Цвят" ще се проведе Среща-дискусия на тема "Работещи бедни". Събитието се организира от Сдружение "Солидарна България" и Колектив за обществени интервенции.

***
Враца.
От 10.30 часа пред паметника на Св. Софроний Врачански ще започне програмата за отбелязване на 280-та годишнина от рождението на „небесния покровител" на Враца - Софроний Врачански и 110-та годишнина от създаването на училището, носещо името на светеца. Водосвет - молебен ще отслужи Негово Високопреосвещенство Митрополит Григорий. Пред паметника на небесния покровител на Враца ще бъдат поднесени венци и цветя.

***
Враца.
От 17.00 часа в кино залата на Община Враца ПП ГЕРБ организира събитие за представяне на разработките и награждаване на участниците в Конкурс за мултимедиен продукт на тема: „Свята и чиста Република".

***
Враца.
От 17.00 часа в катедралния храм "Св. 12 апостоли" ще започне отслужването на Велико повечерие с първа част от Покайния канон на св. Андрей Критски.

***
Горна Оряховица.
От 18.30 часа в НЧ „Напредък-1869" ще се играе пиесата „Двама съвсем голи мъже".

***
Добрич.
От 11.00 часа в редакцията на в. „Добруджанска трибуна" ще се състои брифинг.

***
Добрич.
От 12.00 часа до 17.00 часа в Младежкия център ще се проведе Кандидатстудентска борса 2019.

***
Добрич.
От 12.30 часа и от 13.30 часа в СУ „П. Р. Славейков" ще се играе кукленият спектакъл „Жабокът и слънчевата дъщеря".

***
Казанлък.
От 10.00 часа до 12.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Климент Охридски" № 1 депутатът Борис Кърчев ще проведе приемна за граждани.

***
Кърджали.
От 17.00 часа в Дома на културата Посолството на Република Азербайджан и Община Кърджали организират отбелязване на празника Новруз с изложба и концерт.

*** Монтана.
От 17.30 часа в експозиционна зала „Кутловица" ще бъде открита изложба на Секция "Графика и илюстрация" към Съюза на българските художници.

***
Пазарджик.
От 11.00 часа на кръстовището за кв. „Каменица" ще се състои церемония по първа копка на ремонта на пътя Велинград-с. Драгиново.
***
Пловдив.
В 09.00 часа в зала 2 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Борислав З., Росен Н., Петко К., Димитър А. и Георги Ч., обвинени за избягване установяване или плащане на данъчни задължения в големи размери, също в измама и представяне на неверни сведения.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в хотел „Рамада Пловдив Тримонциум" в конферентна зала „Тракия" ще се проведе пресконференция на EVN България.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в зала 5 на Окръжния съд ще се проведе заседание по делото срещу Костадин И., Иван С., Тихомир М., Борислав Т. и Сергей Д., обвинени в прикриване на престъпление и приемане на подкуп.

***
Пловдив.
В 11.30 часа в Окръжния съд ще се гледа делото срещу Рашко Б., обвинен в даване на подкуп на полицай.

***
Пловдив.
В 12.00 часа, в офиса на НФСБ на бул. „Шести септември" пресконференция ще направят народният представител от „Обединени патриоти" Славчо Атанасов, председателят на групата общински съветници на „Патриотичен фронт" в ОбС - Пловдив Слави Георгиев и председателят на НФСБ - Пловдив и общински съветник Костадин Гаров. Те ще говорят по актуални градски теми.

***
Пловдив.
В 13.00 часа в хотел Landmark Creek ще се състои представянето на изтребителя Ф-16 Блок 70 от производителя Локхийд Мартин.

***
Поморие.
От 19.00 часа НЧ „Просвета 1888" ще гостува спектакълът „Сън в лятна нощ".

***
Раднево.
От 09.00 часа до 11.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ на ул. „Май" № 5 депутатът Радостин Танев ще проведе приемна за граждани.
***
Стара Загора.
От 09.00 часа до 11.00 часа в офиса ПП ГЕРБ на бул. „Митрополит Методий Кусев" № 5 депутатът Емил Христов ще проведе приемна за граждани.

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на депутата от БСП Георги Гьоков и общинския лидер на партията Валя Бонева.

***
Стара Загора.
От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на поетесата Стефанка Мирчева, която ще представи най-новата си стихосбирка.

***
Стара Загора.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел „Мериан Палас" ще се проведе граждански диалог на тема образование, организиран от ГЕРБ. Събитието е част от платформата за граждански диалози „Европа в нашия дом".

***
Стара Загора.
От 19.00 часа в РБ „Захарий Княжески" Мира Радев и Александър Кипров ще представят най-вдъхновяващата френска музика от 20 век - „Франция, Моя любов!".

***
Стара Загора.
От 19.30 часа в бирария „Колобри на бирата/Beer Kolobars" ще се проведе събитие от изданието „Приказки за Стара Загора". Темата е посветена на част от личностите, на които са кръстени старозагорските улици.

*** Шумен.
От 11.00 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще участва в ритуал за поднасяне на венци на паметника на Лайош Кошут.

*** Шумен.
От 11.30 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще посети тематичната изложба, посветена на Националния празник и независимостта на Унгария в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров".

*** Шумен.
От 12.30 часа извънредният и пълномощен посланик на Унгария в България Текла Харангозо ще посети къща-музей „Лайош Кошут" и ще поднесе венци и цветя.

*** Шумен.
От 19.00 часа в Драматично-куклен театър „Васил Друмев"- Шумен ще бъде представена бляскавата комедия „Методът Грьонхол", с участието на актьорите Асен Блатечки, Николай Урумов, Светлана Бонин и Христо Бонин.

***
Хасково.
От 11.00 часа в зала „Марица" на областна администрация Хасково министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и народни представители от Постоянната комисия по образование в 44 Народно събрание и от Хасковски регион ще участват в граждански диалог на тема образование, организиран от ГЕРБ.

***
Ямбол.
От 11.30 часа в Културно-информационен център „Безистен" ще се проведе заключителна пресконференция за резултатите от проекта на Общината „Ямбол и Одрин - два града на Тунджа".

***
Ямбол.