Защо се стигна до опрощаване дълговете на вероизповеданията?
Секция: ПОЛИТИКА
11 Март 2019 10:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо се стигна до опрощаване дълговете на вероизповеданията?

/КРОСС/ Трябва да се доверим на държавата, когато става дума за национална сигурност. Това коментираха политологът Първан Симеонов и социалният антрополог Харалан Александров в Сутрешния блок на БНТ по повод гласувания на първо четене проектозакон за опрощаване на задълженията на вероизповеданията.

Ние нямаме радикален ислям или местен тероризъм и на фона на това съкровище, което не ценим достатъчно, 8 млн. лв. са нищожна сума. В мен няма съмнение, че това е въпрос на национална сигурност и правителството само трябва да бъде поздравено, коментира Харалан Александров.

Първан Симеонов смята, че гражданите не държат да бъдат информирани за всички детайли, особено когато става дума за национална сигурност, но искат да са сигурни, че държавата знае какво върши. Трябва да стигнем до идеята, че на много високо държавно ниво, се правят неща, които няма нужда да се обясняват. Важното е да знаем, че държавата знае какво върши, каза още политологът. Според него днешната среща на премиера с патриарх Неофит и главния мюфтия Хаджи въпросът ще се уреди и съмненията ще се изчистят.

Двамата коментираха и възхода на ДПС след изтеглянето на БСП от либералните позиции. Симеонов подчерта, че обществото вече започва да свиква с остта между ГЕРБ и БСП.