Предстоящи събития в страната на 12 март
Секция: Предстоящи събития
12 Март 2019 07:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 12 март

/КРОСС/ София.
От 10.00 часа в зала „Изток" на Народното събрание председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов ще участва в кръгла маса „Управление на миграционната политика в контекста на изборите за Европейски парламент". Сред основните говорители на форума ще бъдат Мария Габриел - еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, Младен Маринов - министър на вътрешните работи на България и др.

***
София.
От 10.30 часа Общественият съвет към Комисия по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданите ще заседава в зала 142 в сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I" №1.

***
Перник.
От 15.30 часа министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще присъства на официалното откриване на обновената и санирана сграда на Община Перник. Oт 16.00 часа, в Общински комплекс „Дворец на културата" - Перник тя ще участва в граждански диалог на тема „Европа в нашия дом".
***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия към Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще бъде представено изследването „Българската младеж 2018/2019" на „Галъп Интернешънъл" и Института по социология „Иван Хаджийски".

***
София.
От 10.00 часа в НДК ще бъде открит форумът „Национални дни на кариерата - добра кариера, добър живот".

***
София.
От 11.00 часа на брифинг в институцията омбудсманът Мая Манолова ще представи пред медиите отговорите на „Топлофикация София" ЕАД,

***
София.
От 11.00 часа в зала 6 на НДК ще се проведе церемония по награждаване, във връзка с кампанията „Достойните българи".

***
София.
От 11.00 часа в хотел „Феста" ще се проведе семинар на тема: „Политика на ЕС в област екология. Право на ЕС за опазване на околната среда и оценката на въздействието върху околната среда". Лектори на обучението са съдиите от Върховния административен съд Сибила Симеонова и Николай Гунчев, които имат дългогодишен опит в прилагането на екологичното право на България и ЕС.

***
София.
От 11.00 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на Ц.Ц. от Аксаково, майка на ученик.

***
София.
От 12.00 часа в Първа зала на Столичната община в присъствието на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова ще бъде представена кампанията за безплатна подмяна на стари печки от домакинствата. В пресконференцията ще вземат участие зам.-кметът Йоана Христова и представители на общините Бургас, Велико Търново, Монтана, Русе и Стара Загора.

***
София.
От 12.00 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на Д.М. от Бургас срещу „Артстрой" - Бургас.

***
София.
От 13.00 часа в хотел „Метрополитън" ще се състои пресконференция на участниците в срещата на земеделските камари от Европа за постигнатите резултати от срещата.

***
София.
От 13.30 часа 5 състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба на 55 служители на „Софийска вода" АД.

***
Асеновград.
От 11.30 часа на площад „акад. Николай Хайтов" ще се проведе тържествено честване на Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия и 91 години от създаването на 4-ти артилерийски полк.
***
Благоевград.
От 09.30 часа в зала „22-ри септември" ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Благоевград.

***
Бургас.
От 13.30 часа общинският съветник Живко Табаков ще има приемен ден за граждани в централата на Движение „България на гражданите" (ДБГ) - Бургас на ул. „Фердинандова" 2 Б.

***
Варна.
Oт 10.00 часа в Община Варна ще се проведе информационно събитие по програмата за морско дело и рибарство 2014-2020 (ПМДР).

***
Варна.
От 14.00 часа до 16.00 часа в офиса на ПП ГЕРБ (ул. „Георги Бенковски") общинският съветник Николай Георгиев ще проведе приемна за граждани.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет-Враца ще се проведе обществена консултация във връзка с промени в Наредбата местните такси, с които се предвижда понижаване на цените на таксите за депониране, транспортиране и термично оползотворяване на неопасните производствените отпадъци на територията на Общината.

***
Враца.
От 17.00 часа в Конферентната зала на Общински съвет - Враца ще се проведе обществено обсъждане на предложение за закупуване на нов подвижен състав за обществения градски транспорт на територията на Общината.

***
Вълчедръм.
От 10.30 часа в Зала 1 на Община Вълчедръм ще се състои встъпителна пресконференция по проект за изграждане на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци за общините Вълчедръм и Якимово.

***
Габрово.
От 12.00 часа зам.-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова и кметът на Габрово Таня Христова ще посетят Център за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с потребност от постоянна медицинска грижа в кв. „Велчевци" №1. От 12.20 часа е
предвиден брифинг за медиите.

***
Габрово.
От 13.30 часа във физкултурния салон на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на ОПРЧР Зорница Русинова и кметът на Община Габрово Таня Христова ще участват в „Открит урок" под надслов „Влез в света на другия".

***
Добрич.
От 10.00 часа в в Бизнес-залата на Община град Добрич ще се проведе заключителна пресконференция и церемония по официално откриване на обекти, обновени по проекта за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради.

***
Добрич.
От 10.30 часа в Голямата заседателна зала на Община град Добрич ще се проведе информационна среща на тема „Европейски средства за образованието".

***
Казанлък.
От 15.00 часа в офиса на Обществения посредник на община Казанлък ще се проведе информационна среща за родители по въпроси, които касаят общата и допълнителна подкрепа за личностно развитие на децата.

***
Перник.
От 14.00 часа в заседателната зала на Община Перник ще се проведе пресконференция във връзка с реализирането на проекта „Обновяване, саниране, ремонт и въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сграда на Община Перник и Областна администрация", който се финансира по Оперативна програма „Региони в растеж".

***
Пловдив./ с. Калековец.
От 10.30 часа кметът на община „Марица" Димитър Иванов ще направи първа копка на детска градина в село Калековец.

***
Русе.
От 10.00 часа в Зала 1 на Областна администрация Русе ще заседава Постоянната комисия в областта на индустрията и новите технологии.