Шофьори и ватмани излизат за втори пореден протест пред Столичната община
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Март 2019 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьори и ватмани излизат за втори пореден протест пред Столичната община

/КРОСС/ Шофьори и ватмани от столичния градски транспорт излизат за втори пореден път пред сградата на Столичната община в знак на недоволство от ниските заплати и условията на труд. Администрацията и синдикатите се договориха миналата седмица за подписване на споразумение, което да даде решение на проблемите и тригодишна програма за увеличение на възнагражденията.

Близо месец шофьори и ватмани от столичния градски транспорт носят жълти и оранжеви жилетки по време на работа:"Това е начин да покажем, че не сме съгласни. Никой не говори за политически стачки. Нашите искания са за условия на труд, увеличение на доходите на работниците и намаляване на работния ден с един час. Надявам се госпожа кметицата и управниците да вземат под внимание всичките тези неща".

Кметът на София Йорданка Фандъкова се е запознала с исканията на работещите в градския транспорт:

"Нашият ангажимент е в две посоки: подобряване условията за гражданите и в същото време, разбира се, че трябва да осигурим и добри шофьори, отпочинали, които да могат да работят. Шофьорите са прави в исканията си за по-добри условия на труд. Продължават моите срещи с всички - по всички гаражи и с всички шофьори".

В 12.30 ч., в сградата на Общината ще заседава Комисията по транспорт в Столичния общински съвет. Очаква се да присъства омбудсманът Мая Манолова и представители на шофьорите.