За Деня на потребителя ЕVN кани всеки да произведе уникален шал
Секция: ИКОНОМИКА
13 Март 2019 10:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
За Деня на потребителя ЕVN кани всеки да произведе уникален шал

/КРОСС/ По повод световния Ден на потребителя на 15 март (петък) EVN България ще пусне в действие своята иновативна машина за вплитане на енергията. Всеки желаещ в Пловдив ще има възможност да изплете собствен уникален шал за 5 минути. Нестандартното решение е възможно чрез специално конструираната инсталация. Тя гостува за втори път в Пловдив, след като на 23 февруари пловдивчани имаха първа възможност да произведат собствен шал.

Инициативата ще се проведе на 15 март 2019 г. (петък) от 12:00 до 20:00 ч. в Мол Пловдив, ниво 0. Тя включва фиксиран велосипед и плетачна машина. Въртенето на педалите на велосипеда задвижва плетачна машина, която произвежда шал. Времето необходимо за изплитането на един шал е 5 минути. Така само с няколко завъртания на педалите се създава достатъчно енергия, която води до създаването на реален продукт.

Инсталацията вече гостува в Стара Загора и Бургас като беше посетена от голям брой гости, a изплетените шалове бяха общо 242. С тази инициатива EVN България продължава да напомня, че малките стъпки за енергийна ефективност могат да имат реален ефект, когато ги прилагаме редовно и последователно.

video: https://www.youtube.com/watch?v=wL55bAk98Mw&index=4&list=PLUNKOrA7C1EYPLY5uriR1oprxdcyK1vsw