ТУ - София представя научни и учебни лаборатории в „Дни на отворените врати“
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Март 2019 13:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ТУ - София представя научни и учебни лаборатории в „Дни на отворените врати“

/КРОСС/ На 14.03.2019 г. и 15.03.2019 г. Технически университет - София провежда „Дни на отворените врати". Бъдещите кандидат-студенти ще имат възможността да посетят лабораториите на университета, да се запознаят с условията за обучение и кандидатстване, както и с добрите перспективи за професионално развитие. Поканени са ученици от София и страната, които имат интерес към инженерните науки и всички желаещи да посетят университета. За тях ще са отворени лаборатории по оптоелектроника и оптични комуникации, видеокомуникации и технологии, електрически апарати и релейна защита, виртуална реалност, мехатроника и информационна техника, технология на машиностроенето, металорежещи машини, електронна микроскопия, химия, автоматизирано проектиране в електрониката и микроелектрониката, импулсна, цифрова и микропроцесорна схемотехника и много други. Преподаватели ще демонстрират съвременни системи и технологии в областта на компютърните науки, електрониката, телекомуникациите, машиностроенето, транспорта и други научни направления.
Специално за посетителите в двата дни на инициативата във фоайето на Ректората ще бъде изложен състезателният болид на Formula Student, който е един от успешните студентски проекти на Технически университет-София.
„Дни на отворените врати" е събитие, което цели да повиши интереса на младите хора към инженерното образование.
Признание за високото ниво на обучение в Техническия университет - София е и присъдената му оценка по институционалната акредитация - 9,56 - най-високата оценка, получавана досега от висше училище в България. Според Рейтинговата система на висшите училища в България за 2018 година, Технически университет-София е първенец в шест най-престижни направления: „Електротехника, електроника и автоматика", „Енергетика", „Комуникационна и компютърна техника", „Машинно инженерство", „Общо инженерство", „Транспорт, корабоплаване и авиация".