ФБР: Холивудски звезди и бизнесмени са вкарвали с подкуп децата си в елитни колежи
Секция: Шоубизнес
13 Март 2019 16:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ФБР: Холивудски звезди и бизнесмени са вкарвали с подкуп децата си в елитни колежи

/КРОСС/ Над 40 души, сред които - холивудски актьори и бизнесмени, бяха обвинени за участие в мащабна незаконна схема за прием в престижни колежи, съобщи Би Би Си. Според властите, обвиняемите плащали подкупи в размер на няколко милиона долара, за да могат децата им да бъдат приети в елитни учебни заведения като Йейл и Станфорд.Сред замесените е звездата от сериала "Отчаяни съпруги" Фелисити Хъфман.

Схемата била ръководена от 58-годишния Уилям Сингър, който във вторник призна вината си. Той се призна за виновен пред съд в Бостън по няколко обвинения, сред които за рекет и пране на пари. Грозят го 65 години затвор и глоба от 1 милион долара.Заговорът е разкрит от ФБР с помощта на свидетели.

Един от тях по досие на дъщеря на холивудска актриса разбира, че е записана в класа по гребане, а той е знаел, че тя никога не се е занимавала със спорт. Друг свидетел разказва, че, разбирайки за намеренията на Хъфман и мъжа й - Уилям Мейси, е влязъл в заговора под прикритие и е записал с камера беседата.

Според следствието актрисата е имала намерение да плати 15 000 долара за фалшификация на документи.Почти всички 40 обвиняеми по мащабното дело са от висшия ешелон на обществото, включително от крупни компании и холивудски актриси.

Една от тях е и актрисата Лори Лафлин, прославила се през 90-те със сериала „Пълна къща". Според съда тя и съпругът й - дизайнерът Масимо Джанули, са имали намерение да платят 500 000 долара подкуп, за да осигурят приемането на децата си в Университета в Южна Калифорния.