Рухнала сграда с училище затрупа над 100 души в Нигерия
Секция: СВЯТ
13 Март 2019 19:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рухнала сграда с училище затрупа над 100 души в Нигерия

/КРОСС/ Триетажна сграда, в която се помещава и училище, е рухнала в нигерийската търговска столица Лагос и под развалините има поне 100 души, съобщи местният в. "Гардиън", цитиран от ТАСС.Засега няма информация за жертви, каза говорител на местното поделение на националната агенция за справяне с извънредни ситуации, цитиран от Ройтерс.

Инцидентът е станал в гъсто населен район на Лагос, предаде Франс прес. Малко преди обяд частен телевизионен канал излъчи кадри с огромно множество хора, събрали се пред развалините.

На последния етаж на сградата има начално училище и затова има опасения, че сред загиналите или затрупаните има ученици, добави медията, като уточни, че сградата е жилищна. В Нигерия често се срутват сгради защото правилата за строителство редовно се нарушават.

Най-широко отразеният от медиите инцидент беше през септември 2014 г., когато 116 души, 84 от които южноафриканци, бяха убити в Лагос след рухване на шестетажна сграда, в която проповядваше известният телевизионен евангелист Джошуа Ти Би. Разследването установи конструктивни дефекти в сградата, издигната незаконно.

През декември 2016 г. поне 60 души загинаха при срутване на покрива на църква в Уйо, столицата на щата Аква Ибом, в източната част на страната.