Защо да не публикуваме бордните си карти в социалните мрежи?
Секция: Туризъм
15 Март 2019 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Защо да не публикуваме бордните си карти в социалните мрежи?

/КРОСС/ Следващия път, когато се изкушим да сложим хаштаг #boardingpass на публикация в социалните мрежи, добре е да имаме едно наум. Защото публикуването на бордната ни карта в Instagram или Facebook се оказва не толкова безопасно, според списание Popular Mechanics.

Проучване на специалист по кибер сигурност показало, че споделянето на шестцифрения код, който получаваме на бордната карта и на багажа си, наречен Passenger Name Record (PNR), може да даде достъп до личните ни данни за всеки, който знае как да го използва. Веднъж сдобил се с тях, кибер престъпникът може да ги използва, за да променя резервации, да използва намаления за натрупани пропътувани разстояния, да сменя местата

Баркодовете на билетите също не са безопасни за споделяне. Всеки с четец за баркодове също може да получи достъп до личните ни данни и да ги използва според потребностите си. Popular Mechanics предупреждават, че технологиите, които авиокомпаниите използват, са доста архаични и незащитени, така че трябва да имаме едно наум.