Днес стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск в България
Секция: Православие
15 Март 2019 15:02
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Днес стартира официалната интернет страница за посещението на папа Франциск в България

/КРОСС/ Днес стартира официалната интернет страница http://www.popeinbulgaria.gov.bg, създадена във връзка с апостолическото пътуване на Негово Светейшество папа Франциск в България от 5 до 7 май 2019 г. Утвърдена практика е държавата, посрещаща Светия отец, да разполага с официален уебсайт, чрез който да се разпространява важна информация за гражданите и медиите за събитията от програмата на папата.

На http://www.popeinbulgaria.gov.bg ще бъдат публикувани актуални новини, снимки и видео от събитията със Светия Отец, които ще се проведат в градовете София и Раковски.

След съгласуване със службите за сигурност и Апостолическата нунциатура достъп до събитията по време на посещението на папа Франциск в България ще получат българските журналисти, които разполагат с постоянна акредитация към Администрацията на Президента, Министерския съвет и Министерството на външните работи.

Тези представители на медиите не трябва да предоставят допълнителна информация и документи, а автоматично ще получат новата форма на акредитация за посещението на папа Франциск от 5 до 7 май 2019 г.

В периода 10 - 15 април 2019 г. ще получите допълнителна информация за мястото на получаване на акредитационните документи за отразяването на посещението на папа Франциск у нас, както и за организацията на различните събития в програмата.