България с Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл (жени) на световната купа в София
Секция: СПОРТ
15 Март 2019 15:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България с Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл (жени) на световната купа в София

/КРОСС/ Невяна Владинова, Катрин Тасева и ансамбъл (жени) ще представят България на световната купа по художествена гимнастика в София. Надпреварата ще се проведе от 12 до 14 април в "Арена Армеец".

Треньорският щаб на ансамбъла в лицето на старши треньора Весела Димитрова и помощник – треньора Михаела Маевска са заявили шест момичета - Симона Дянкова, Стефани Кирякова, Мадлен Радукалова, Камелия Стоилова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс. Извън състава е лекуващата контузия Елена Бинева. 

След изтичане на срока за подаване на поименните заявки стана ясно, че в София ще пристигнат 68 индивидуални гимнастички и 17 ансамбъла.

В индивидуалното Русия идва със звездите си Арина Аверина и Александра Солдатова, която миналата година спечели приза Кралица на световната купа в София. За Украйна са заявени  Влада Николченко и Виктория Оноприенко, за Беларус  ще видим Анастасия Салос и Алина Харнаско, Израел ще е с Линой Ашрам и Никол Зелихман, Италия ще бъде представена от медалистките от световното първенство миналата година у нас Милена Балдасари и Александра Аджурджу, а САЩ е със състав Евита Грискенас и Лили Мизуно.

При ансамблите нашите момичета ще премерят сили с всичките си основни конкуренти - Русия, Италия, Украйна, Беларус, Япония и Израел.