Предстоящи събития в страната на 16 март
Секция: Предстоящи събития
16 Март 2019 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 16 март

/КРОСС/ Банско.
От 10.00 часа на Шилигарника ще се състои 10-о Състезание по ски за Купата на министъра на външните работи на Р България с личното участие на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева.

***
София.
От 09.00 часа Белоградчишкият епископ Поликарп ще отслужи Божествената света Литургия в катедралата „Св. вмца Неделя" по повод Тодороден.

***
София.
От 09.00 часа в Гранд Хотел София ще се проведе Европейска среща на „TAG Alliances" - международна мрежа на независими адвокатски, счетоводни и одиторски кантори, която има членове в над 100 държави.

***
София.
От 09.00 часа в аулата на Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда ще се проведе научно-практически семинар, посветен на Световния ден на съня.

***
София.
От 10.00 часа в галерия „Сердика" (Женски пазар) ще започне вторият ден на конференция в рамките на проекта „Обединени чрез изкуство".

***
София.
От 10.00 часа на площада в кв. „Бенковски" се състои празнично честване на Тодоровден. В 10.30 часа на стадиона в квартала ще започнат традиционни състезания и демонстрации с участието на група „Конна полиция" - СДВР.

***
Асеновград.
От 09.00 часа от изравнителния басейн в квартал „Изток" ще тръгне шествие до параклиса „Свети Тодор" в местността Параколово, където бъдат извършени водосвет и служба за здраве по повод Тодоровден.

***
Асеновград.
От 17.00 часа в конферентната зала на хотел „Сани" ГЕРБ - Пловдив област организира среща с евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

***
Благоевград.
От 09.00 часа в Спортен комплекс „Пирин" ще започне Трети международен турнир по плуване „Пирин"-Благоевград.

***
Благоевград.
От 11.30 часа в Регионален исторически музей -Благоевград Сдружение „Движение - Ние, жените" организира среща-дискусия с Ели Логинова.

***
Бургас.
От 09.00 часа в спортна зала „Младост" ще се проведе Държавното първенство по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова".

***
Варна.
От 09.30 часа в Заседателната зала на ВСУ „Черноризец Храбър" ще се проведе пресконференция с участието на Ариел Коен, акад. Ст. Воденичаров, Владимир Бронфенбренер, Денис Баринов, проф. Петър Христов - ректор на Варненския свободен учиверситет, проф. Теодора Бакърджиева - зам.-ректор и ръководител на програма „Киберсигурност" и доц. Галина Милева - ръководител на програма „Интелигентни системи
за сигурност".

***
Варна.
От 10.00 часа на паркинга до един от големите магазини на ул. „Атанас Москов" ще се проведе Дамско автомобилно състезание за майсторско управление.

***
Варна.
От 11.00 часа в Конната база в квартал „Виница" ще се проведе кушия за Тодоровден.

***
Велико Търново.
От 09.00 часа в Mall Veliko Turnovo ще се проведе доброволна кръводарителска кампания под надслов „В кръвта ти е да спасяваш животи" на Отделението по трансфуционна хематология при МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов".

***
Велико Търново.
От 11.00 часа пред Община Велико Търново ще бъде открит „Трабант Фест" - 2019, ще бъдат представени автомобилите, а след това ще се проведе парад.

***
Велико Търново./Арбанаси
От 11.30 часа за 29-ти път в село Арбанаси ще бъде отбелязан Тодоровден. В 11.30 часа Негово Високопреосвещенство Великотърновският митрополит Григорий ще отслужи водосвет, след което ще се проведе конкурс за най-гиздав кон и ездач. В 13.00 часа са предвидени демонстрации на конно-спортна база „Калоян".

***
Враца.
От 09.00 часа Врачанският митрополит Григорий ще оглави Архиерейска света Литургия в митрополитския храм „Св. Николай" на Тодоровден.

***
Габрово.
От 09.00 часа иконата с чудотворните мощи на свети Ефрем Нови ще пристигне в храм „Успение Богородично" и ще престои там през целия ден. От 17.00 часа ще бъде отслужен молебен за здраве, а от 17.30 часа отново в храма ще бъдат представени и книгите за свети Ефрем Нови - „Свети великомъченик и чудотворец Ефрем Нови" и детската „Светецът светкавица".

***
Кюстендил.
От 9.00 часа в лесопарк „Хисарлъка" ще се състои акция за почистване.

***
Кюстендил.
От 13.00 часа в местността „Хисарлъка" ще започне традиционното посрещане на Девойка „Кюстендилска пролет" и концерт със специалното участие на носителката на 5 награди от „Пирин фолк"- Сандански за 2018 г., Цвети Веселинова и местни танцови състави.
***
Кюстендил.
От 19.00 часа на пл. „Велбъжд" ще се проведе 53-тият конкурс за избор на „Девойка Кюстендилска пролет" 2019.

***
Панагюрище./с. Баня.
От 10.30 часа в панагюрското село Баня ще започне традиционния празник „Тодоровден по нашенски".

***
Перник/с. Богданово.
От 10.00 часа в центъра на село Богданово ще бъде отслужен водосвет за Тодоровден, след което ще започнат конни състезания.

***
Перник/с. Дивотино.
От 11.00 часа в местността „Поляна" ще се проведе конно състезание.

***
Перник/с. Драгичево.
От 10.00 часа в центъра на село Драгичево ще бъде отбелязан Тодоровден. От 11.00 часа ще има водосвет в черквата, а стартът на конните надбягвания ще бъде даден в 12.00 часа в местността "Старо село".

***
Пловдив.
От 13.00 часа в зала „България" на Конгресния център на Пловдивския панаир ще се проведе редовно заседание на Градската партийна конференция на БСП - Пловдив.

***
Русе.
От 11.00 часа евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел ще присъства на проверката на инфраструктурни проекти на бул. „Придунавски".

***
Русе./Две могили.
От 10.30 часа на местния земеделски пазар Ева Майдел ще се срещне с граждани от района.

***
Симитли.
От 11.00 часа в местността Беглико между селата Крупник и Черниче ще се проведат традиционните кушии за Тодоровден.

***
Смолян.
От 09.00 часа Архимандрит Висарион ще отслужи св. Златоустова Литургия за Тодоровден в храм „Св. великомъченица Неделя".

***
Смолян./Момчиловци.
От 11.00 часа на площада в селото ще бъде отпразнуван Тодоровден.
***
Смолян./с. Смилян.
От 10.00 часа за шеста поредна година село Смилян ще отбележи Тодоровден с конни състезания. Събитието ще се проведе на „Трошачката" в местността Балабаньо.

***
Стара Загора.
От 09.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Ордена на рицарите тамплиери.

***
Стара Загора./с. Михайлово.
От 10.00 часа ще се проведе празнично весели по повод Тодоровден.

***
Търговище.
От 11.00 часа на площад „Свобода" ще бъде отслужен водосвет от ставрофорен иконом Славчо Проданов по повод Тодоровден. На площада пред Общината в рамките на празничната програма художниците от ОДК ще разположат кътове за детска творческа работилница

***
Чепеларе.
От 10.00 часа в района на старата автогара Община Чепеларе и Сдружението на коневъдите организират Тодоровден в града.

***
Шумен.
От 9.30 часа на закрития манеж на Хиподрума в Шумен ще се проведат традиционните конни надбягвания по повод Тодоровден.