Страхотна Катрин Тасева е сребърна на Гран при в многобоя
Секция: СПОРТ
17 Март 2019 11:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Страхотна Катрин Тасева е сребърна на Гран при в многобоя

/КРОСС/ Катрин Тасева се окичи със сребърния медал в многобоя на Гран При по художествена гимнастика в Киев. Българката повтори представянето си от 2018-а, когато отново бе втора на същото силно състезание.

Катрин направи много силно представяне и постигна общ сбор от 76.650.

Тя допусна сериозна грешка единствено на бухалки (19.250). Тасева бе оценена с 19.200 на топка, със 17.950 на лента, за да финишира гросмайсторски на обръч с 20.250.

Така днес българката вероятно ще е в борбата за медали на всички финали в отделните уреди.

Златото в многобоя остана за украинката Влада Николченко (77.950). Екатерина Селезньова от Русия изненадващо е трета (75.800).

При ансамблите победата отново бе за домакините от Украйна. Сребърният медал бе за отбора на Израел, а Италия остана с бронз.

Вече е ясно, че Катрин Тасева и Невяна Владинова са заявени за индивидуалните състезания на Световната купа у нас през април. Общо 68 състезателки ще мерят сили в турнира. Седмица по-рано в Песаро (Италия) ще стартират Катрин и Боряна Калейн.

Ансамбълът ни е записан с шест състезателки - Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Камелия Стоилова. Отборите по план трябва да бъдат 17.

video: https://www.youtube.com/watch?v=r2BTKaeWVB0