Трето дете се роди в семейството на пилота, останало без дом след пожар
Секция: БЪЛГАРИЯ
17 Март 2019 15:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Трето дете се роди в семейството на пилота, останало без дом след пожар

/КРОСС/ С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза "Граф Игнатиево" Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. в пловдивското село Брестник. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението, съобщи "24 часа". Бебето е с тегло от 3800 грама и е с ръст от 51 см. Щастливата майка сподели, че името на новороденото момченце е избрано, след като го сънувала по време на бременността. Освен това иконата на Архангел Михаил оцеляла от пламъците, изпепелили къщата им. Тогава Константина решила, че синът й ще носи името на светеца.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги беда и да съберат сили да продължат напред. На 24 февруари съпрузите и двете им деца били в дома си, когато усетили, че мирише на дим. Пожарът лумнал от комина. Смятат, че изпълнението на строителството е било некачествено, а къщата им била от екологични материали. По време на инцидента съпругата на пилота бе бременна в 9-ия месец. Къщата им изгоря напълно, тъй като е правена предимно с дървени материали. Семейството теглило голям кредит, за да я построи. Цялата им покъщнина бе унищожена.

След като се разчу за сполетялото ги нещастие, хиляди откликнаха с помощи. Военното министерство им осигури жилище в гарадока на Граф Игнатиево. Обикновени хора започнаха да изпращат средства, пособия от първа необходимост и дрехи за децата.

Все още не е разчистен теренът от опожарения дом в Брестник. Очакват се застрахователите да приключат с огледите.