Мюзикълът "Коса" се завръща на българска сцена с 8 представления през април
Секция: КУЛТУРА
17 Март 2019 18:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мюзикълът "Коса" се завръща на българска сцена с 8 представления през април

/КРОСС/ Хитовият мюзикъл "Коса" по текст на американските актьори Джеръм Рагни и Джеймс Радо, се завръща на българска сцена с 8 представления този април, съобщават организатоите от клуб "Бродуей" към Американския университет в България

Той ще бъде представен от студентите - членове на клуба в пет града в страната. От 2 до 5 април ще гостува в Благоевград, на 6 април - в Кюстендил, 8 април - София, 9 април - Бургас и 11 април - Варна.Това е 12-и мюзикъл, който студентите правят от създаването на клуба през 2007 г. Споделят, че творческият процес, както и организацията е изцяло тяхна.

Трупата се състои от 40 души и освен български младежи, в екипа се включват и студенти от Виетнам, Америка, Холандия, Украйна, Русия, Сърбия и Албания.

Спектакълът е режисиран от Елизабет Иванова-Гибсън, а хореографията е на Симона Янева, Алексия Коколиос и Йорго Чирияй. Вокалната подготовка на артистите е дело на Наталия Кокар и Яница Янакиева.

Интерпретацията на мюзикъла ще бъде с оригиналния си текст на английски език, но по време на спектакъла ще има субтитри на български. Историята за група политически активни, дългокоси хипита, които мечтаят за "Епохата на Водолея" и се бунтуват срещу задължителната военна служба във Виетнамската война, вълнува публиката вече повече от 50 години.

Дебютът на световноизвестният мюзикълът "Коса" е на сцената на The Joseph Papp's Public Theater в Ню Йорк през 1967 г. Екранизиран е след няколко години и става популярен в целия свят. До този момент има почти 2 хил. изпълнения на "Бродуей" и стотици постановки в различни държави.