Катрин Тасева спечели златен медал на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев
Секция: СПОРТ
18 Март 2019 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Катрин Тасева спечели златен медал на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев

/КРОСС/ Катрин Тасева спечели златен медал на финала на лента на турнира Гран При по художествена гимнастика в Киев (Украйна). Това съобщиха от Българската федерация художествена гимнастика.

Българката направи страхотно състезание и завършва с пълен комплект медали, след като снощи взе сребро в многобоя, а днес и бронз на финала на обръч.

Тасева игра с последен стартов номер на лента и след силно съчетанието получи оценка от 18.250 точки. След нея останаха представителките на домакините Ева Мелешчук с 18.200 и Влада Николченко със 17.700 точки.

На обръч Катрин Тасева се класира на трето място с 19.850 точки. Първа е Влада Николченко с 20.900 точки, а сребърното отличие взе рускинята Екатерина Селезньова с 20.750.

На топка Тасева имаше две изпускания и със 17.700 точки остана на седмо място, а на бухалки също допусна грешка и е пета с 19.300 точки. Шампионка на топка е Екатерина Селезньова с 21.050 точки, а на бухалки златото взе Саломе Пажава (грузия) с 19.700 точки.

Така равносметката за България на двата турнира в Киев е осем медала - пълен комплект за Катрин Тасева в Гран При и пет бронзови отличия на съпътстващия турнир "Дерюгина къп" за девойки, жени и ансамбъл девойки.

Трето място на Ева Брезалиева в многобоя при девойките и на финала на лента, трето място на Вая Драганова на бухалки при жените, трето място отборно девойки и трето място ансамбъл девойки на финала с пет обръча.