Преглед на печата за 18 март
Секция: Преглед на печата
18 Март 2019 07:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата за 18 март

/КРОСС/  "Труд"

В интервю за "Труд" американският ветеран-разузнавач Брайън Дженкинс коментира, че нападателят в Нова Зелнадия вероятно се е саморадикализирал, като е чел в интернет различни теории на конспирацията.

Брайън Дженкинс е у нас, за да представи най-новата си книга "Размисли върху сенките". Той подчертава, че идеологията на групировката "Ислямска държава" е намерила много малко последователите както в САЩ, така и в България.

Според прогноза на финансиста Димитър Чобанов в "Труд" икономиката ще расте по-бавно през 2019 година заради неблагоприятната международна конюнктура. Очаква се спад в заетостта поради миграцията и ниското заплащане в България.

 

 "24 часа"

В интервю за "24 часа" директорът на Националния статистически институт Сергей Цветарски казва, че се е изравнил броят на заминаващи и връщащи се у нас българи - идват си както пенсионери, така и млади хора. Той е сигурен, че българите в страната са под 7 млн. души, с няколко хиляди под или над.

 

"Дума"

"Дума" помества интервю с депутата от БСП Георги Търновалийски, който заявява "Ситуацията с касовите апарати е патова". Нито бизнесът, нито администрацията са готови за новите изисквания, убеден е той.

 

"Земя"

"Земя" съобщава, че някои сортове пшеница в нивите на Добруджа не са успели да се справят с есенната суша. "Остава тревогата за есенниците", пише вестникът.

 

"Телеграф"

"Топлофикация" е надула сметките за февруари, констатира "Телеграф". За тристаен апартамент в София сметката за отопление и топла вода през най-краткия месец на годината е 500 лева. Вестникът подчертава, че абонатите имат право на отстъпка, ако платят до 30 март.