Румен Петков и Пламена Заячка в Белград се срещнаха с Андрей Турчак
Секция: ПОЛИТИКА
18 Март 2019 10:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков и Пламена Заячка в Белград се срещнаха с Андрей Турчак

/КРОСС/ В рамките на Международна конференция на Стратегическия диалог в Белград, председателят на ПП АБВ Румен Петков и лидерът на АБВ-Младежи Пламена Заячка се срещнаха с Андрей Турчак, секретар на Генералния съвет на руската управляваща партия „Единна Русия". По време на срещата те обсъдиха отношенията между ПП АБВ и „Единна Русия".

Румен Петков сподели принципната позиция на АБВ за сваляне на санкциите срещу Русия от страна на Европа и респ., от страна на Русия към Европа.

Рестрикциите не само са контрапродуктивни, но и пример за проява на двойни стандарти, посочи Петков.
Пред Турчак той изрази тревога по отношение на реализацията на съвместните енергийните проекти. Беше обсъдено и посещението, по покана на АБВ на представителна руска делегация на 9 и 10 май.

Пламена Заячка запозна Андрей Турчак с инициативата на АБВ-Младежи - Световното движение за мир, което само за десет дни вече има посланици на четири континента. Тя отново подчерта доброто сътрудничество между младежите на АБВ и младежите на Единна Русия - „Млада гвардия" и изрази увереност, че те също ще прегърнат идеите на Световното движение за мир.

Румен Петков и Пламена Заячка за в Белград, където ще вземат участие в Международна конференция на Стратегическия диалог "ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ ОТ БОМБИРАНЕТО НА ЮГОСЛАВИЯ - ПОУКИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА БЕЗОПАСНОСТ В 21 ВЕК".