Мъж стреля в трамвай в Утрехт, има ранени (ВИДЕО)
Секция: СВЯТ
18 Март 2019 13:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Мъж стреля в трамвай в Утрехт, има ранени (ВИДЕО)

/КРОСС/ Няколко души са ранени, след като мъж стреля в трамвай в холандския град Утрехт, съобщи полицията.

Не е известно дали има загинали, някои медии пишат, че поне един човек е убит. Предполагаемият извършител още се издирва, служителите на реда допуска,т че може да е избягал с кола.

Полицията на Утрехт съобщи в "Туитър", че при разследването се има предвид и възможен терористичен мотив. По-късно правителствена агенция, цитиран от "Ройтерс", обяви, че нивото на терористична заплаха в западната холандска провинция ще бъде повишено до най-високото възможно.

Мотивите не са известни, но премиерът Марк Рюте обяви, че вече е свикана "кризисна среща" на правителството, а местни издания твърдят, че и антерористичното звено към полицията провежда такава среща. Властите са помолили училищата да държат вратите си затворени.

Площад близо до спирка на трамвая е отцепен от полицията, според която инцидентът е станал в центъра на града. Спешни медицински екипи са пристигнали на мястото на инцидента, станал в 11:45 ч. българско време.

Белгийската BFMTV съобщи, че атаката е станала в трамвая, а не е стреляно отвън, както се смяташе първоначално. Това написа и журналист от местен вестник, който е на мястото на събитието.

За местната телевизия RTV Utrecht свидетели казват, че са видели жена да лежи на земята, а няколко мъже са избягали.

Свидетел, цитиран от NU.nl, разказва, че мъж "яростно" е открил огън в трамвая.

video: https://www.youtube.com/watch?v=Qywa6t2wsrY