Предстоящи събития в страната на 19 март
Секция: Предстоящи събития
19 Март 2019 07:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 19 март

/КРОСС/ София.
От 09.30 часа в заседателната зала на Висшия съдебен съвет ще се проведе заседание на Съдийската колегия.

***
София.
От 10.00 часа в сградата на „Галъп интернешънъл" на бул. „Джеймс Баучер" 23 ще се състои дискусия на тема „Готова ли е България за новите предизвикателства пред сигурността". Организатор на събитието е Институтът по социология „Иван Хаджийски" заедно с „Галъп интернешънъл".

***
София.
От 11.00 часа Атлантическият съвет на България организира брифинг на тема „Пет години от началото на руската агресия срещу Украйна и от окупацията на Крим" в офиса си на ул. „Будапеща" 34.

***
София.
От 11.00 часа в сградата на ИА „Главна инспекция по труда" ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен информационен портал, на който са публикувани минималните условия на труд в Р България и е създадена възможност чуждестранни работодатели от страните от ЕС, които командироват у нас свои работници и служители, да подават нужните за това уведомления в ИА ГИТ по електронен път.

***
София.
От 11.00 часа пети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу „Теленор България" ЕАД.

***
София.
От 12.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция за представянето на проекта „Повишаване на гражданското участие в процесите на формулиране, изпълнение и мониторинг на политики и законодателство в областта на енергийната ефективност", изпълняван от сдружение „Българска стопанска камара - съюз на Българския бизнес".

***
София.
От 12.00 часа пети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу „А1 България" ЕАД.

***
София.
От 14.00 часа Централната избирателна комисия ще даде пресконференция по повод изтичане на 5-годишния мандат на Комисията.Пресконференцията ще се проведе в зала 1 на Народното събрание на пл. „Княз Александър І" № 1.

София.
От 14.00 часа в сградата на Агенция „Пътна инфраструктура" ще бъдат отворени офертите за изграждането на интелигентна транспортна система на АМ „Тракия".

***
София.
От 15.00 часа народният представител от „БСП за България" Жельо Бойчев и общинският съветник Борис Цветков ще проведат приемна за граждани в постоянната приемна на БСП - София на ул. „Леге" №10.

***
София.
От 15.00 часа пети състав на Комисията за защита от дискриминация ще проведе заседание по преписка, образувана по жалба срещу КНСБ.

***
Варна.
От 14.00 часа в офиса на партия ГЕРБ на ул. „Георги Бенковски" № 1, доц. Антоанета Цветкова, председател на постоянната комисията „Здравеопазване" в Общинския съвет ще приема граждани.

***
Добрич.
От 10.00 часа Окръжен съд - Добрич ще заседава по дело за откриване на производство по несъстоятелност на „Евроманган" ЕАД - село Църква, Община Балчик, заведено по молба на „Енерго Про Продажби" АД - Варна Варна заради неизплатени трудови възнаграждения на работници и непогасени задължения за доставка на електроенергия.

***
Добрич.
От 10.00 часа в дискусионна зала „Изида" ще се проведе междинна пресконференция, на която ще бъде отчетен напредъкът на дейностите по "Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич - фаза 1", финансиран от Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г."

***
Кюстендил.
От 17.30 часа в конферентната зала на парк-хотел „Кюстендил" ПП ГЕРБ организира граждански диалог „Европа в нашия дом" на тема образование. Участие ще вземат зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и народните представители от Комисията по
образованието и науката Ася Пеева и Борислав Борисов.

***
Монтана.
От 18.00 часа в голямата зала на Общинския младежки дом ще започне концерт на Клуб по спортни танци „Астра" и Мажоретен състав.

***
Пазарджик.
От 11.30 часа, в сградата на ОД МВР-Пазарджик ще се проведе брифинг за отчета на извършеното от структурите на дирекцията за изминалата 2018 година. На него се очаква да присъстват представители на ръководството на МВР, ГДНП и ГДБОП, на съдебната власт, областната администрация.

***
Перник.
В 08.30 ч. министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще гостува в кабинета на областния управител Ирена Соколова, където двамата ще обсъдят развитието на социалните услуги, както за деца, така и за възрастни в област Перник. Около 10.30 часа министърът на труда и социалната политика Бисер Петков ще даде брифинг за медиите в сградата Центъра за деца/младежи с увреждания (ул. „Владислав Граматик" № 93). В рамките на посещението си той ще проведе срещи с кмета на Перник д-р Вяра Церовска и със служителите на дирекция „Социално подпомагане" в града.

***
Плевен.
От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция по повод Световния ден на оралното здраве - 20 март и предстоящия Регионален форум "Дентална медицина - Панорама - 2019 година" с участието на д-р Павлин Стефанов - председател на Регионалната колегия (РК) на Български зъболекарски съюз (БЗС)-Плевен и д-р Поля Петева - секретар на Управителния съвет на РК на БЗС.

***
Сливен.
От 14.30 часа в зала № 105 в сградата на Община Сливен ще се проведе съвместно заседание на постоянните комисии към Общински съвет - Сливен за разглеждане предложението за одобряване на Общия устройствен план на община Сливен и екологичната оценка към него.

***
Смолян./с. Змейца.
От 10.30 часа в кметството ще се проведе информационна среща със земеделски стопани от областта, организирана от Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие" - Смолян.

***
Смолян./с. Барутин.
От 13.00 часа в кметството ще се проведе информационна среща със земеделски стопани от областта, организирана от Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие" - Смолян.

***
Смолян./с. Широка лъка.
От 09.30 часа в кметството ще се проведе информационна среща със земеделски стопани от областта, организирана от Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие" - Смолян.

***
Смолян./с. Ягодина.
От 11.30 часа в кметството ще се проведе информационна среща със земеделски стопани от областта, организирана от Областната дирекция на Държавен Фонд „Земеделие" - Смолян.

***
Хасково.
От 10.00 часа в зала „Марица" областният управител на област Хасково Станислав Дечев ще открие изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция и възстановило България като самостоятелна държава на картата на Европа.

***
Чупрене.
От 10.30 часа в заседателната зала на общинската администрация екипът на ОИЦ-Видин ще проведе среща на тема „Мерки по ПРСР за земеделските стопани в област Видин".

***
Шумен.
От 09.30 часа Окръжен съд - Шумен ще заседава по делото „Хитрино".

***
Шумен.
От 11.00 часа на пл. „Кристал" с поднасяне на венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци ще бъде отбелязана 74-тата годишнина от Дравската епопея.

***
Шумен.
От 15.30 часа в зала 203 на общината ще заседава Постоянната комисия по Здравеопазване и социална политика към Общински съвет- Шумен.