Държавата отне имущество за над половин милион от актрисата Ирена Милянкова и бившия й мъж
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Март 2019 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Държавата отне имущество за над половин милион от актрисата Ирена Милянкова и бившия й мъж

/КРОСС/ Отнеха незаконно придобито имущество за 547 507 лв. от модела Ирена Милянкова и бившия й мъж Росен Чолов.

Решението на Софийския апелативен съд е по искане на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ).Бизнесменът е осъден да плати 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

От модела и бизнесмена са отнети левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки, както и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не може да им бъде отнет, тъй като е купен с банков заем.
През целия проверяван 10-годишен период Чолов и Милянкова, с която е живеел на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит, сочат изчисленията на КПКОНПИ.
През 2013 г. Росен Чолов беше привлечен като обвиняем за това, че в периода 2003-2013 г. е ръководил организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция. Според прокуратурата той и съучастниците му са набирали млади момичета, на които предлагали работа в модна агенция. Офертите били за участия в ревюта, фотосесии и видеоклипове. На по-късен етап започвало и склоняването да предлагат сексуални услуги с обещанието за добро възнаграждение.

Освен като модел, Ирена Милянкова е популярна и с участието си в телевизионен сериал.