Форум "Жени. Технологии. Време! Бъдещето днес" в НДК
Секция: Технологии
19 Март 2019 11:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Форум "Жени. Технологии. Време! Бъдещето днес" в НДК

/КРОСС/ „Жената днес" - най-авторитетното българско списание със 75-годишна история, ще бъде домакин на визионерска среща за жените, технологиите и времето - най-ценният ресурс днес. Заедно с Женския форум за идеи ви каним на един умен разговор за бъдещето под мотото „Жени. Технологии. Време" на 21 март от 10.00 ч. в Литературен клуб „Перото", НДК.

Събитието ще бъде открито от вицепрезидента на България г-жа Илияна Йотова. Ще бъдат представени за първи път и резултатите от социологическо проучване на „Галъп Интернешънъл" по поръчка на Samsung и „Жената днес" за нагласите и навиците на българите спрямо технологиите в живота им, както и за връзката „жени-технологии-време".

Форумът „Жени. Технологии. Време" ще се състои от три панела, всеки от които ще е посветен на една от трите части на темата. Панелите ще протекат като диалог между участниците с модератор.

Модератор на първия дискусионен панел „Жени" е журналистът и радиоводещ Симеон Колев. В него ще участват: Гергана Паси, посланик на новите технологии, инициатор и основател на Дигиталната Национална Коалиция (ДНК), бивш министър по европейските въпроси; Севдалина Василева, изпълнителен директор и член на УС на Fibank (банката с иновативни продукти в областта на женското предприемачество и дигиталното образование), ментор на предприемачи и стартиращи компании в областта на новите технологии, и Веселка Вуткова, директор „Корпоративни комуникации" във VIVACOM, с предишен опит в Sony Mobile Communications, Германия, като регионален мениджър на международните комуникационни кампании на японския гигант за Централна и Източна Европа, Близкия изток и Африка.

Вторият панел, кръстен „Технологии", ще бъде модериран от Соня Славчева, комуникационен специалист и блогър в областта на технологиите. В него ще се включат - Лиза Василева, управител на Storytel за България, един от лидерите на европейския пазар на аудиокниги; Мария Пеева, филмов преводач, блогър, автор, майка на четири деца и баба, по-известна в интернет пространството като Мама Нинджа; д-р инж. Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на световния технологичен гигант "Сименс" и председател на Съвета на жените в бизнеса; и Нора Кальонска ПР мениджър в OLX, част от глобалната OLX group.

Модератор на третия панел „Време" ще е издателят и журналист Мира Баджева. В тази част от дискусията ще погледнем визионерски на времето и технологиите, ще говорим за дигиталната трансформация, за изкуствения интелект и сложните връзки между човека и машината. В разговора ще участват социолозите Андрей Райчев, Първан Симеонов и психологът Ани Владимирова.

Генерален спонсор на събитието е Бритиш Американ Табако България!