Момчиловци ще покаже чара на Родопите в Пекин
Секция: Туризъм
19 Март 2019 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момчиловци ще покаже чара на Родопите в Пекин

/КРОСС/ Форум "Чарът на Момчиловци и Родопа планина" ще се състои на 26 март в Пекин, съобщи кметът на Момчиловци Сийка Суркова. Родопското село, станало известно в азиатската държава като марка на кисело мляко, ще бъде представено пред дипломати, хора от бизнеса и от академичните среди. Участниците във форума ще бъдат запознати с проекта за курортно-туристическо ядро "Момчиловци", за осъществяването на който се търсят инвеститори.

Събитието в Пекин се организира от кметството на родопското село, със съдействието на българския студент Калоян Георгиев, "посланик на добра воля" на Момчиловци в китайската столица, уточни Суркова. Очаква се на форума да присъстват представители на 15 държави. В Китай колоритното смолянско село вече е познато и като "мястото на дълголетието", след като фирмата производител на млечните продукти с неговата марка инвестира и в мащабна рекламна кампания на родопското мляко.

Местните традиции, красивата и съхранена природа, туристическият потенциал на Момчиловци и Родопите ще бъдат основни акценти в презентацията в Пекин.