“Биошилд” ООД приключва изпълнението на европейски проект
Секция: ИКОНОМИКА
20 Октомври 2018 08:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
“Биошилд” ООД приключва изпълнението на европейски проект

/КРОСС/ "Биошилд" ООД приключва изпълнението на Проект „Транснационално сътрудничество за валидиране на социални иновации в подкрепа на организацията на труда и развитието на човешките ресурси", договор за предоставяне на БФП № № BG05M9OP001-4.001-0142-С02, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Общата стойност на проекта е 191 722 лева. Размерът на безвъзмездната финансова помощ е 100%.

Бързо развиващите се индустрии и постоянната динамика на пазарите създават потребност от изграждане на капацитет и оборудване на работодатели и наети с умения, да се справят с тези промени.

Инвестициите в развитието на човешките ресурси и създаването на по-благоприятна работна среда за насърчаване на социалните иновации са основните инструменти за справяне с тези неотложни нужди.

Докато западноевропейските бизнес актьори вече са видели ползите от социалните иновации за поддържане на конкурентоспособен и устойчив растеж, в България тези модели изостават.

Този проект позволява на Биошилд ООД- бързо разрастваща се българска компания да се справи с промените, посредством сътрудничество с Virens Lab - испанска високо-социална компания - като трансферира добри практики и придобие опит за социални иновации.

Проектът позволява партньорството да работи в посока развитие на социалния капитал и по-устойчиви бизнес модели с фокус върху човешките ресурси и подобряване организацията на труда.
Допълнителен фокус на проекта е и изграждане на партньорски капацитет за творческо мислене и изграждане на среда за иновации.

Основата целева група на проекта е Биошилд ООД като работодател и настоящите и бъдещи служители на фирмата.

Дейностите по проекта включват: трансфер на добри практики за организация на труда, като flexiwork, ротация, самоконтрол, онлайн отчитане, и добри практики за обучение, учене и валидиране на знания на работното място; посещения с учебна цел на испанския партньор; инвестиции в специализирано SaS решение за управление и развитие на човешките ресурси; оценка на устойчивостта и потенциала на резултатите от проекта, и разпространение на добрите практики.

Основен резултат е целесъобразното внедряване на три социални иновации. Проектът ще допринесе за постигането на 5-ти инвестиционен приоритет на процедурата, както и на целите на различни инициативи на ЕС, като пример програмата за нови умения и работни места.

Продължителността на проекта е 14 месеца и приключва в края на декември 2018 г.