Новият президент на Казахстан положи клетва пред парламента
Секция: СВЯТ
20 Март 2019 09:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Новият президент на Казахстан положи клетва пред парламента

/КРОСС/ Касим-Жомарт Токаев е новият президент на Казахстан, който встъпва в длъжност днес на съвместно заседание на парламентарните камари. Той положи клетва пред народа на страната и пое председателството на Казахстан. Това съобщи кореспондентът на ТАСС оттам. "Тържествено се заклевам, че вярно ще служа на народа на Казахстан, стриктно спазвайки конституцията и законите на Република Казахстан. Гарантирам правата и свободите на гражданите, добросъвестно ще изпълнявам поверените ми високи задължения на президент на Република Казахстан", каза Токаев.

В края на церемонията ръководителят на Централната избирателна комисия на републиката Берик Имашев връчи на Токаев удостоверението на президент на Казахстан.

Първият президент на Казахстан Нурсултан Назарбаев обяви във вторник, 19 март, че се отказва от властта след 30-годишно управление. Същевременно той ще остане председател на Съвета за сигурност на републиката, председател на партията "Светлина на отечеството" и член на Конституционния съвет.