Турнето „Христо Стоичков. Историята“ продължава зад Океана с галапредставяне в Чикаго
Секция: СПОРТ
20 Март 2019 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Турнето „Христо Стоичков. Историята“ продължава зад Океана с галапредставяне в Чикаго

/КРОСС/ Легендарният български футболист Христо Стоичков ще се срещне с най-голямата българска общност зад граница - тази в Чикаго. Той ще представи биографичната си книга „Христо Стоичков. Историята", написана в съавторство с Владимир Памуков, на 4 май, събота. Също както по време на декемврийското турне за книгата в България, Стоичков ще предостави на гостите възможност да видят на живо „Златната топка" - най-скъпия индивидуален трофей във футбола.

Това не е първото представяне на бестселъровата биография извън България. През февруари Камата се срещна с близо две хиляди наши сънародници в Лондон. За първи път обаче представянето на книгата ще бъде под формата на специална галавечеря с тристепенно меню и музикална програма в Hanging Gardens Banquets. Първоначално предвидените места бяха разпродадени за няколко часа след пускането на билетите, затова организаторите от фен клуб Chicago Reds пуснаха допълнителни билети и увеличиха капацитета на залата. Билети за вечерта могат да бъдат закупени от чикагските магазини „Малинчо" и „Сердика", центрове „Българика" и „Магура", както и онлайн.


„За нас е огромна чест и радост, че Христо Стоичков ще гостува на българската общност в Чикаго. Подготвили сме много изненади и обещаваме, че тази вечер ще се превърне в един прекрасен празник на българския футбол и българския дух", казва Георги Стойков, председател на фен клуб Chicago Reds и организатор на събитието.

Връзката на Стоичков с Чикаго е много специална - първият отбор на Камата в Щатите е именно Chicago Fire и с него спечели Купата на САЩ през 2000 г. През 2017 г. бе поканен на годишнината на клуба като една от 40-те му легенди.


„Радваме се, че първата презокеанска визита на Стоичков е именно в Чикаго, където е и най-голямата българска общност. Нещо повече - преди 25 години именно на чикагския стадион Soldier Field България за първи път на световно първенство записа победа. В мача срещу Гърция Камата вкара два гола и постави началото на славното ни представяне на САЩ'94", казва Димитър Риков, главен редактор на издателство Софтпрес.

„Христо Стоичков. Историята" излезе в края на октомври 2018 г., отбелязвайки рекордни продажби. Първият тираж бе изчерпан само за седмица, а книгата бе представена в София, Пловдив, Бургас, Ямбол и Варна и оглави всички годишни класации за продажби. Поради огромния читателски интерес, много бързо се наложи отпечатването на трети тираж, а поканите за срещи и представяния както в България, така и в чужбина, не спират.