ЕНЕРГО-ПРО проведе обучение „Пътят на тока до дома“ на ученици в СУ „Васил Левски“ в Девня
Секция: ИКОНОМИКА
20 Март 2019 10:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ЕНЕРГО-ПРО проведе обучение „Пътят на тока до дома“ на ученици в СУ „Васил Левски“ в Девня

/КРОСС/ В края на изминалата седмица специалисти на ЕНЕРГО-ПРО посетиха десетокласници от специалността "Електрообзавеждане на производството" и „Автоматизация на непрекъснати производства" в СУ „Васил Левски", град Девня. Целта на посещението беше учениците да се запознаят с електроенергийната система под формата на обучение „Пътят на тока до дома", с последваща възможност да зададат своите въпроси по темата.

Иван Иванов, дългогодишен инструктор в Учебния център на компанията, направи обзор на енергийната система, като с презентация обясни елементите и съоръженията от електроразпределителната мрежа. По време на обучението беше използван и предварително подготвен от учениците и техния класен ръководител макет на електроенергийната система, с помощта на който инструкторът представи информацията по достъпен и разбираем начин.

С изработения макет учениците от девненското училище планират да участват в състезание по-късно през месеца на тема „Енергетиката и ние", организирано от Техническия университет във Варна. Проведеното от ЕНЕРГО-ПРО обучение обогати знанията на учениците и ще им даде увереност при участието в надпреварата.

Посещението беше съчетано и с разговор на специалисти човешки ресурси в ЕНЕРГО-ПРО с ръководството на училището, по време на който бяха обсъдени възможностите за бъдещи съвместни проекти и сътрудничество.