Започва изграждането на кръгово при входа на Карлово
Секция: Автомобили
20 Март 2019 16:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва изграждането на кръгово при входа на Карлово

/КРОСС/ Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6, при входа на град Карлово. Инвестицията е за близо 781 хил. лв. и средствата са от бюджета на Агенция „Пътна инфраструктура". Днес бе направена първата копка на обекта.
Новото кръстовище е в началото на Карлово, в посока Сопот, и ще замени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града. Предвижда се и изграждането на подходи към локални платна. Целта е извеждане на транзитното движение от центъра на Карлово, повишаване безопасността на движение и намаляване до минимум на предпоставките за пътни инциденти. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветление.
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „ПСТ Груп" ЕАД. Стойността на договора е 780 626,98 лв. без ДДС. Строителният надзор ще осъществява „План инвест Пловдив" ЕООД, а техният договор е за 8 820 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 60 календарни дни. Първият етап от изпълнението на проекта включва изграждане на южната част на кръговото кръстовище. При извършването на строителните работи ще бъде въведена временна организация с двупосочно движение, а скоростта ще е ограничена до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на активния туристически сезон, тъй като Подбалканският път I-6 е алтернативен маршрут на АМ „Тракия".