Путин предложи на британския бизнес да финансира руски проекти
Секция: Русия
20 Март 2019 17:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Путин предложи на британския бизнес да финансира руски проекти

/КРОСС/ Британският бизнес би могъл да вземе участие в реализирането на руски национални проекти, смята президентът на Руската федерация Владимир Путин.

„В рамките на националните проекти в Русия планираме вложения от стотици милиарди долари за развитието на най-важните сектори на икономиката и социалната сфера", заяви той по време на среща с представители на британските делови кръгове, цитиран от Интерфакс.

„Уверен съм, че и вашите компании биха могли да се включат в тази работа. Пазарът е достатъчно голям", продължи Путин. Според него „реализацията на тези проекти ще има комплексен и по разчетите, синергетичен ефект за динамичния ръст на цялата страна, и ще открие значителни възможности за бизнеса, в това число и за британски делови кръгове".

Освен това президентът отправи покана към британските бизнесмени да вземат участие в Петербургския международен икономически форум през тази година. В срещата участват генералните шефове на Glencore Айван Глазенберг, на BP Робърт Дадли, на Vitol Иън Тейлър и др. Руската страна е представена от помощниците на президента Андрей Белоусов и Юрий Ушаков, директорът на „Роснефт" Игор Сечин, министрите Максим Орешкин и Денис Мантуров, президентката на Банка Русия Елвира Набиулина.